19 Eylül 2007 Çarşamba

ÇİNEKOP TAVA








Malzemeler :


1 kg cinekop


1 su bardağı mısır unu


Tuz, karabiber, pul biber


Sıvı yağ



Yapılışı :


Balıkları temizleyip yıkayalım.


Bir suzgece alıp bekletirken diğer taraftan unun icine baharatları ve tuzu koyalım.


Bu karışımı temiz bir kağıt uzerine alıp balıkları unlayalım.


Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ koyup balıkları dairesel bir şekilde yerleştirelim.


Orta dereceli ısıda bir maşa yardımıyla her iki tarafını da pişirelim.


Salata ve limonla servis yapalım.


Afiyet olsun.


Not: Cinekop,balığın kılcığıyla uğraşmak istemeyenler icin mukemmel bir secim.Hem kılcığı bir hamlede ayrılıyor hem de cok lezzetli.Ustelik balığı aldığınız yere temizletirseniz de cok pratik bir yemek :)))

5 yorum:

Adsız dedi ki...

elif hanım bu tarifi bizzat denedim..çok güzel oldu,yalnız çinekopları mevsiminde almak gerek.yoksa hem pahalı hem tatsız oluyor.

elifin tarifleri dedi ki...

Haklısınız, aslında her şeyi mevsiminde tüketmek lazım. Hem sağlık,hem de bütçemiz için...

Çağdaş dedi ki...

Az önce yaptım, mısır unu yerine normal un kullandım. Gayet lezzetli oldu. Teşekkürler tarif için.

Adsız dedi ki...

çok güzel oldu ellerine sağlık...

barisin-yeri.tr.gg dedi ki...

Şimdi deniyorum ilk defa pişireceğim inşallah lezzetli olur