19 Eylül 2007 Çarşamba

MUZLU PASTA

Malzemeler :

Pandispanya icin;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Kreması icin;
1 paket kakaolu puding ve ambalajda belirtildiği kadar sut
2 adet muz ( ara kata koymak icin)

Uzeri icin;
1 paket krem şanti ve ambalajında belirtildiği kadar sut
1 adet muz

Sos icin;
1,5 cay bardağı sut
1 yemek kaşığı toz şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
100 gram eritmelik cikolata(bitter cikolatada olabilir)

Yapılışı :
Pandispanya hamuru icin yumurta ve şekeri iyice cırpalım.
Köpük köpük olunca diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dokelim (26 cm lik kap uygun olacaktır,daha kucuk kalıbınız varsa aynı malzemeyle 3 katlı pasta yapabilirsiniz).
Hamuru 180C lik fırında 30-35 dakika pişirelim.
Pişirme suresi boyunca fırın kapağını acmamaya dikkat edelim.
Piştikten sonra 10 dk daha fırında beklettikten sonra kalıptan cıkarıp soğuması icin bekletelim.
İyice soğumazsa ortadan ikiye keserken kek dağılabilir,o yuzden tamamen soğuyana kadar bekleyelim.
Hatta pandispanyayı 1 gun onceden de hazırlayabilirsiniz.
Pandispanya soğurken diğer tarafta pudingi hazırlayalım ve muzları dilimleyelim.
Puding ılık hale gelince kullanmak uzere bekletelim.
Pandispanyayı çok keskin bir bıcakla ya da bir ip yardımıyla ikiye bolelim.
Bazen pandispanyanın ortası (pişerken) kubbe şeklinde kabarabilir,bu durumda o kubbe kısmını araya gelecek şekilde,keki ters evirerek kullanabiliriz.
Pandispanyayı ikiye kestikten sonra her iki katını da aşırıya kaçmadan, şekerli sutle ıslatalım.
Daha sonra ilk katın uzerine pudingin 2/3 unu duzgun bir şeklide yayıp,pudingin uzerine muz dilimlerini koyalım.
Kalan pudingi de muzların uzerine dokup,pandispanyanın ikinci katını uzerine yerleştirelim.
Pastamızın uzerini hazırladığımız krem şanti ile kaplayıp,muzları dileğimiz şekilde yerleştirelim.
Cikolatalı sosu Ağlayan Kek tarifinde olduğu gibi hazırlayalım.
Bunun icin;sutun icine şekeri ilave edip kaynatalım.
Cok az suda ya da sutte (en fazla 1 kahve fincanı) nişasta ve kakaoyu eritelim.Kaynamış sutun icine dokup karıştırmaya devam edelim.
Nişastanın topaklanmaması icin hızlı karıştırmaya gayret edelim.
Cikolatayı kucuk parcalar haline getirip sute ilave edelim.
Eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirelim.
Hazırladığımız sosu muzların uzerine dokup buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.


Not : İlk başta biraz karışık ve zahmetli grnebilir.Ama tarifi hazır pandispanya ile denerseniz çok daha cabuk ve kolay hazırlamış olursunuz :)))

Hiç yorum yok: