21 Eylül 2007 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ

Zeytin yaglı kabak, bu sıralar bizim evde sık sık pisen bir yemek. Hatta olmadıgı zamanlarda da ah kabak olsaydı da soguk soguk yeseydik diye dilimizden dusurmuyoruz. Kabaga ne zaman ve nasıl dadandık bilmiyorum :)) Annemlerin evinde cok da sık pismeyen bir yemektir,daha cok mucveri ya da dolması yapılır. Bizim evde de oyle. Ama bu yaz aska geldik,kabak da kabak :))) Zeytin yaglı,bol domatesli,su sıcak gunlerde serin serin ve yanında mis gibi yogurtla... Siz de denemek istemez miydiniz?Tiryakilik yaratacak diye korkmayın, hem bırakın yaratsın,sebzeden saglıklısı var mı :)))


Malzemeler :

5 adet kabak
4 adet domates
2 adet kuru sogan
2 adet carliston biber
1/2 demet dereotu(ya da 1 yemek kasıgı kurutulmus dere otu)
2 dis sarımsak
4-5 yemek kasıgı zeytin yagı
1 tatlı kasıgı biber salcası
1-2 bardak sıcak su
Tuz

Yapılışı :

Kabakları yıkayıp soyup kup kup dograyalım.
Diger tarafta soganı ve biberleri kucuk kucuk dograyıp zeytin yagında soteleyelim.
Salcayı da ilave edip kabakları koyalım,karıstırıp 3-4 dakika kavuralım.
Kucuk kucuk dogradıgımız domatesleri ve sarımsakları uzerine koyalım.
Karıstırmadan,kenarından 1 su bardagı sıcak suyu koyalım,agzını kapatıp pismeye bırakalım.
Arasıra suyunu kontrol ederek kabaklar yumusayana kadar pisirelim. (Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabiliriz.)
Pistikten sonra ince kıyılmıs dereotunu ekleyip bir tasım kaynatıp ocaktan alalım.
Ilıdıktan ya da soguduktan sonra yogurtla servis yapalım.
Afiyet olsun.

1 yorum:

M. Ezgi dedi ki...

test ettim onayladım süper oldu:)