19 Eylül 2007 Çarşamba

KIYMALI KABAK


Malzemeler :



4 adet orta boy kabak

250 gram kıyma

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet yumurta

Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,kekik,kuru nane ve isteğe bağlı olarak diğer baharatlar

Dereotu

3-4 diş sarımsak

(Yukarıdaki malzeme listesi 3 kişi icindir,eger daha kalabalıksanız kabak ve yumurta sayısını artırabilirsiniz.)


Yapılışı :


Kabakları soyup rendeleyelim.

Diger tarafta sıvı yagda kıymayı kavuralım.

Kavurdugumuz kıymaya tuzu ve baharatları ekleyip birkac dakika daha kavurmaya devam edelim.

Daha sonra rendelediğimiz kabakları ve kucuk kucuk dogranmıs sarımsakları ilave edelim.

Karıstırıp agzını kapatalım ve pişmesini bekleyelim.

Pişmesine yakın ince kıyılmış dere otunu koyup yumurtaları kıralım.

Yumurtaları dağıtmadan pişirelim.

Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Not : Akşam yemeği icin ya da sabah kahvaltısı icin cok seveceğiniz bir lezzet.İsterseniz yumurta kullanmadan et yemeklerinin yanına garnitur olarak da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: