19 Eylül 2007 Çarşamba

PİZZA

Malzemeler :

1 su bardağı ılık su ( su-sut karışımı da olabilir)
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
Alabildiğine un
1 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
Rendelenmiş kaşar peyniri ya da mozerella peyniri
Salam,sucuk,sosis,mantar,zeytin,mısır,domates,biber vs.

Yapılışı :

Ilık suyun icine mayayı koyup 15 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra icine un,tuz,şeker ve zeytin yağını koyup hamur yapalım.
Hamuru elimizle ya da bir merdaneyle 1 cm kalınlığında acıp yuvarlak bir tepsiye yerleştirelim.
Hamuru bu haliyle fırına koyalım,hamur pişerken biz diğer malzemelerimizi hazırlayalım.
Kaşarı rendeleyelim(miktarı hamurun uzerini kaplayacak kadar olmalı).
Mantarları yıkayıp ince ince doğrayalım,sucuğu salamı ve sosisi dilimleyelim,zeytinlerin cekirdeğini çıkartıp doğrayalım.
Salcayı iki cay bardağı su icinde eritelim.
Hamur piştiğinde bu salcalı su karışımını hamurun her tarafına eşit bir şekilde dokelim.
Uzerine kaşarı tum yuzeyi kaplayacak şekilde yerleştirelim,diğer malzemeleri de eşit ve duzgn bir şekilde kaşarın ustune yerleştirelim.
Pizzayı fırına koyup malzemeler pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirelim.
Piştikten sonra keserek servis yapalım.
Afiyet olsun.



Not : Dışarıda yediğiniz iyi bir pizzanın yerini tutmayabilir ama dışarıda yemek yemekten hoşlanmıyorsanız ya da evinize yakın paket servisi olan bir pizzacı yoksa neden denemeyesiniz?

Hiç yorum yok: