19 Eylül 2007 Çarşamba

İNCİR TATLISI



Malzemeler :



500 gram kuru incir


1/2 su bardağı dovulmuş ceviz


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı su ya da eşit miktarda su+sut karışımı



Yapılışı :


İncirleri bir sure suda bekletip iyice ıslatalım.


Diğer tarafta cevizle 3 yemek kaşığı şekeri karıştıralım(dilerseniz tarcın ilavesi yapabilirsiniz).


Islanan incirlerin saplarını kesip oluşan kucuk kesiklerden içini hazırladığımız ceviz+şeker karışımını dolduralım.


İncirlerin tamamını doldurunca ısıya dayanıklı bir kaba dizelim(sıkı ve birbirine yapışık koyalım ki dağılmasın).


Şekerin kalanıyla bir bardak suyu(ya da su+sut) karıştırıp kabın kenarından incirlere dokelim.


Kabı ocağa yerleştirelim duşuk ısıda incirler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.


Soğuyunca servis yapalım.


Dilerseniz kaymak ya da krem şantiyle servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: