19 Eylül 2007 Çarşamba

DANA ROSTO

Malzemeler :

750 gr rostoluk et (dana nuar-kontrifile)
1/2 cay bardağı sıvı yağ
2 cay kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet havuc
1 yemek kaşığı salca
1 yemek kaşığı un
5-6 su bardağı su veya et suyu
1 cay bardağı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber ve arzuya gore diğer baharatlar

Yapılışı :

Eti biber ve tuzla terbiyeleyelim.
Sıvı yağı tencereye koyup kızdıralım.
Eti icine koyup kızartalım.
Etleri tencereden alıp,tenceredeki yağa margarini ilave edelim.
İcine kup kup doğranmış soğan ve havucu ekleyip surekli karıştırarak kavuralım.
Daha sonra salca ve unu ekleyip karıştıralım.
Suyu ve etleri koyup uzerine maydanozları ekelim.
1 saat kadar pişirelim.
Bu arada yemeğin uzerinde beyaz kopukler oluşabilir,bunları sık sık alalım.
Etlerin pişip pişmediğini bir catal yardımıyla kontrol edelim.
Piştikten sonra bir servis tabağına alalım ve yemeğin suyunu suzerek uzerine gezdirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Et pişmeden tuzlanırsa sertleşir. Etin tuzu pişmesine az bir zaman kala ilave edilmez mi?

Elif Babaoğlu dedi ki...

Haşlama yöntemiyle pişirilecek etler için bu dediğiniz doğru,tuz pişmesine yakın ilave edilir.Ancak eti kızartacaksanız,tuz ve baharatlarını önceden ilave etmeniz daha lezzetli olmasını sağlar.Sonradan ilave edince aynı lezzeti yakalayamazsınız.