20 Eylül 2007 Perşembe

AĞLAYAN KEK


Malzemeler :

Keki için :
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için :
1 paket krem şanti(+ ambalajda belirtildiği kadar süt)
2 su bardağı süt

Sosu için :
3 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
200 gram eritmelik çikolata(bitter çikolatada olabilir)
* Sos olarak hazır çikolatalı sos da kullanabilirsiniz

Yapılışı :

Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım,2 yemek kaşığı süt ve kakaoyu ilave edip karıştırmaya devam edelim.

Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek kek hamurunu elde edelim.

Yuvarlak bir borcama ya da kek kalıbına dökelim(kalıbı mümkün olduğu kadar büyük seçin çünkü hamur sizi şaşırtacak kadar çok kabarıyor).

175°C de 35 dakika kadar pişirelim.

Keki fırından çıkartalım.

Kek sıcakken üzerine 2 su bardağı soğuk sütü dökelim.

Krem şantiyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayalım ve kek soğuyunca üzerine yayalım.

Diğer tarafta çikolatalı sosu hazırlayalım.

Bunun için;sütün içine şekeri ilave edip kaynatalım.

Çok az suda ya da sütte (en fazla 1 kahve fincanı) nişasta ve kakaoyu eritelim.

Kaynamış sütün içine döküp karıştırmaya devam edelim.

Nişastanın topaklanmaması için hızlı karıştırmaya gayret edelim.

Çikolatayı küçük parçalar haline getirip süte ilave edelim. Eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirelim.

Hazırladığımız bu sosu(ya da hazır çikolata sosunu) soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökelim.(Sosun soğumasını beklerken kabuk tutmaması için sık sık karıştırmakta fayda var)

Keki 1 saat civarında buz dolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: