21 Eylül 2007 Cuma

MAKARNA BÖREĞİ

Uzun zamandır yeni bir tarif ekleyememenin ya da en azından iki satır yazı yazamamanın buruklugu var icimde. O kadar yogun bir donem gecirdim ki; ne yeni birseyer denemeye ne de denediklerimi sizlerle paylaşmaya vaktim ve enerjim oldu. Fotograf makinam da yoktu biliyorsunuz. Ama yeni makinamı aldım ve ilk fotograflarımı cektim :))
Evet neydi beni bu kadar meşgul eden(ler) ? Gecen hafta kardeşimin nişanlısı misafirimizdi,onu gezdirip İstanbulu sevdirme gorevini ustlendik ailecek. Sevdirelim ki; O da buraya yerleşsin, kızımızı alıp goturmesin bizden :))) Bir de ay sonuydu malumunuz, yuzlerce recete vardı kontrol edilmesi gereken. Hala daha da onumde kontrol edilmis ama faturalandırılmak icin bekleyen bir yıgın var. Pazar gunu de nobetciydik ki;onu hic sormayın,pazar sabah 9 da eczaneye girdik pazartesi akşam 19.30 da cıktık. Bu haftasonu ancak kendimize gelebiliriz sanırım,bu yorgunluk kolay kolay cıkmaz.
Annemin bir tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Son derece pratik ve lezzetli bir tarif,mutlaka denemelisiniz. Bizim gibi hem makarna hem de hamurişi seven aileler icinse ideal(gerci icinde makarna oldugu yerken hic belli olmuyor).
Daha şık bir şekilde sunmak isterdim ama fotograflar annem borekleri eczaneye goturmek uzere paketlemeye calışırken aceleyle cekildi.
Afiyetle yapın ve yiyin...



Malzemeler :

1 paket fiyonk makarna
1 cay bardagı sut
1 kase ufalanmış beyaz peynir
1 cay bardagı sıvı yag
1/2 demet ince dogranmış maydanoz
2 adet yumurta
3 adet yufka(yufkaları kendiniz hazırlamak isterseniz ; 1 su bardagı su,1 tatlı kasıgı tuz ve alabildigi kadar un)
Tuz
Uzerine surmek icin az miktarda sut

Yapılışı :

Unu ve 1 tatlı kaşıgı tuzu eleyip azar azar su ekleyerek acılabilir kıvamda biraz sertce bir hamur hazırlayalım.
Hamuru uc eşit parcaya bolup, her bir parcayı tepsimizin buyuklugune gore acalım.
Diger tarafta makarnayı haşlayıp suzelim, soguk sudan gecirelim.
Soguduktan sonra sıvı yag, sut, yumurta, peynir ve maydanozu ilave edip karıştıralım.
İlk yufkayı tepsimizin tabanına serip (kenarları biraz tasacak sekilde) icine makarnalı karışımın yarısını koyalım.
Bir kat daha yufka serip geri kalan makarnayı yufkanın uzerine duzgun bir şekilde yerleştirelim.
Son yufkayı da yerleştirip, uzerine sut surelim ve bıcakla bir kac kucuk delik acalım.
200 C fırında uzeri kızarana kadar (30 dakika) pişirelim.
Dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: