19 Eylül 2007 Çarşamba

ANNEMİN POĞAÇASI




Malzemeler :


1 cay bardağı erimiş margarin

1 cay bardağı sıvı yağ

1 cay bardağı yoğurt

400 gram un

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta ( akı icine sarısı dışına)

İci icin beyaz peynir+maydanoz


Yapılışı :


Margarini kısık ateşte eritelim.

İcine sıvı yağı,yoğurdu,yumurta akını,tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.

Vanilya,kabartma tozu ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur haline getirelim.

Hamurdan kucuk parcalar koparıp yuvarlak şekilde acalım,icine peynir+maydanozu koyup yuvarlak torbacıklar şeklinde kapatalım.

Uzerine yumurta sarısını surup susam ya da corek otu serpelim.

Fırında 200C de 35-40 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.


Not : İcindeki vanilyadan dolayı mis gibi bir koku kaplayacak mutfağınızı,poğacanızın yanında cayınızı yudumlarken huzur kaplayacak icinizi,"anne eli değmiş bu poğacalara" diyeceksiniz kendi kendinize

Annem ic olarak sucuk da koyar bazen bu poğacalara,eğer sıcak sıcak tuketecekseniz ve sucuğu seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: