20 Eylül 2007 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ


Malzemeler :

500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti(dana eti de kullanılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sirke
2 adet domates
2,5 su bardağı sıcak su
5-6 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı sut
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
Yarım limonun suyu

Yapılışı :

Bir tencereye eti koyup suyunu bırakıp cekene kadar kavuralım.
Daha sonra 2 yemek kaşığı tereyağını ve doğranmış soğanları ilave edelim.
5 dakika kadar kavurup soğanlar olunce sirkeyi,rendelenmiş(ya da ufak doğranmış) domatesi,tuzu ve dileğimiz baharatları ekleyip karıştıralım.
Sıcak suyu da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirelim.
Etler pişerken diğer tarafta patlıcanları yıkayıp,fırının ızgara ayarında ya da ocakta kozleyelim.
Sıcakken kabuklarını soyup 5 dakika limonlu suda bekletelim(Derin bir kaseye su koyup icine yarım limon suyu ekleyerek hazırlayabilirsiniz).
Daha sonra patlıcanların suyunu iyice suzup,ince ince kıyalım.
Bu işlemi rondo ya da robotta da yapabiliriz.
Patlıcanlar hazır olunca geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
İcine unu koyup sararana kadar kavuralım.
Surekli karıştırarak sutu ekleyelim.
Bunu yaparken unun topaklanmaması icin sutu azar azar ilave edip iyi bir şekilde karıştırmalıyız.
Karışım koyulaşınca doğradığımız patlıcanları,rendelenmiş kaşarı ilave edelim.
1 tatlı kaşığı da tuz koyup hızlıca karıştıralım ve ocaktan alalım.
Beğendi karışımını tabağa alıp,ortasını hafif cukurlaştırdıktan sonra pişirdiğimiz eti koyarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not : İlk denememde saatlerce surmuştu yemeği yapmam (sonrasında pratik kazandım) ama değdi,enfes bir lezzet.Eşimin favori yemeği oldu.Herkesin mutlaka en azından bir kere denemesi gerekir diye dşnyorum,zaten sonrasında hep yapmak ve yemek isteyeceksiniz :))



Hiç yorum yok: