21 Eylül 2007 Cuma

DAMLA SAKIZLI RULO PASTA

Bu tatlı Esranın spesiyallerindendir. Bizim evde cok sevilerek yenir ve illaki Esranın elinden yenir :)) Tarifin orjinali Sofra dergisinin eski bir sayısından. Hangi sayısı oldugunu soyleyince eminim cok şaşıracaksınız :)) Kasım 1997,yani nerdeyse 10 sene oncesi. Dergi annemin yemek kitap ve dergilerinin arasındaydı ama bu tatlıyı cok sevmemin hatrına benim kolesiyonuma gecti :)) Umarım siz de severek yapar ve yersiniz.





Malzemeler :

1 paket kakolu petit beurre biskuvi
1 su bardagı cekilmiş fındık ya da ceviz
125 gram (yarım paket) margarin
1 su bardagı un
1 su bardagı toz şeker
1 adet damla sakızı
1 paket vanilya
1 litre sut


Yapılışı :

Tatlıyı yapacagımız tepsi ya da borcamı aluminyum folyo ile kaplayalım.
Rondodan gecirdigimiz biskuviyi folyo uzerine yayalım.
Diger tarafta margarini eritip unu ilave edelim ve renk degiştirene kadar karıştıra karıştıra kavuralım.
Daha sonra yavaş yavaş sutu ekleyelim ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edelim.
Topaklanmaması icin bu aşamada sut mumkun oldugu kadar az miktarlarda eklenmeli ve karıştırma işlemi cok hızlı yapılmalıdır. (Ama gene de topaklanırsa uzulmeyin,cunku zaten mikserden gecirecegiz.)
Sutun tamamını ekledigimizde şekeri de ilave edip kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
Kaynadıgında vanilya ve damla sakızını ekleyip koyulaşana kadar karıştıra karıştıra pişirmeye devam edelim.
Daha sonra ocaktan alıp mikserde yuksek devirde 5 dakika karıştıralım ve cekilmiş biskuvilerin uzerine dokelim.
Sıcak haldeyken uzerine fındıgı da dokup sogumaya bırakalım.
Soguduktan sonra aluminyum folyo yardımıyla rulo haline getirelim ve buzdolabına koyalım.
En az 1 saat beklettikten sonra dilimeleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not : Muhallebiyi dokeceginiz kabın buyuklugu yaklaşık 25x35 cm olmalı.

Hiç yorum yok: