21 Eylül 2007 Cuma

KAYISILI FINDIKLI PASTA

Adı uzun yapılışı kolay , goruntusu şaşaalı yapılışı pratik bir pasta bu. Aslında pasta demeye de dilim varmıyor, bir enerji bombası :))) Tarifi ise tamamen dogaclama. Gecen gun yaptıgım hindistan cevizli pratik pastadan kalan pandispanya katını degerlendirmek icin ne yapabilirim diye dusunurken ortaya cıktı. Aycoregi yapmayı dusundum basta ama pandispanya sapasaglam ve tazeydi, aycoregini parcalanan ya da beklettigim acilen kurtarılması gereken bir kekle yaparım diye dusunerek erteledim. Fena da olmadı hani, cok guzel bir pasta cıktı ortaya. Eşim dişlerine yapışan kayısıdan biraz şikayet etse de babam iki dilim yedi :))) Eger siz de kayısı ve fındıgın uyumundan hoşlananlardansanız ve recel marmelat gibi şeyleri yemeyi seviyorsanız, aradıgınız pasta işte tam burada duruyor.



Malzemeler :

1,5 su bardagı toz şeker
1/2 su bardagı su
3 yemek kaşıgı limon suyu
1 su bardagı dovulmus fındık
1 su bardagı kucuk dogranmıs kuru kayısı
1 adet kakaolu hazır pandispanya ya da istediginiz herhangibir kakaolu kek
1 paket krem şanti
1 cay bardagı sut
Pandispanyayı ıslatmak icin kayısı marmeladı ya da istediginiz başka bir şurup

Yapılışı :

Bir tencereye şekeri ve suyu koyalım.
Sık sık karıştırarak şeker eriyene kadar yüksek ateşte tutalım.
Şeker eriyip kopurmeye başladıgında limon suyunu ekleyelim.
Bir taşım kaynatıp kayısı ve fındıgı ilave edelim.
Kayısılar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika, karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Diger tarafta pandispanyayı sulandırdıgımız kayısı marmeladıyla ıslatalım.
Hazırladıgımız kayısılı fındıklı karışımı sıcakken pandispanyanın uzerine dokelim.
Sogumasını bekleyelim.
Bu arada ambalajında belirtildigi şekilde krem şantiyi hazırlayalım.
Pastayı buzdolabına koymayacagımız icin sert bir krem şanti hazırlamalıyız. Bunun icin de ambalaj uzerinde yazan en az sut miktarını kullanalım.
Pastamız soguduktan sonra krem şantiyi uzerine ince bir tabaka halinde yayalım (ve ya sıkma torbasına koyup uzerine şekiller yapalım) ve dilimleyerek sevis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: