19 Eylül 2007 Çarşamba

RULO KÖFTE





Malzemeler :


1 kg kıyma

4 adet yumurta

2 cay bardağı kıyılmış maydanoz

4 dilim bayat ekmek(ufalanmış)

Tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon ve arzuya gore diğer baharatlar

2 adet haşlanmış patates

1 adet haşlanmış havuc

1 cay bardağı haşlanmış bezelye(Ya da bu haşlanmış sebzelerin yerine hazır garnitur)

4-5 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Aluminyum folyo,serafresh


Yapılışı :


Yumurtalardan birinin akını ayıralım,diğerlerini kıymaya karıştıralım.

Maydanoz,ekmek ve baharatları da koyarak koftelik bir karışım hazırlayalım.

Dikdortgen şeklinde bir fırın kabının tabanına serafreshi serelim.

Uzerine 1 cm kalınlığında olacak şekilde kofteliği yayalım.

Kofteliğin tum yuzeyini kaşar rendesiyle kaplayalım.

Ortasına haşlanmış sebze karışımını koyarak,bir ucundan başlayıp serafresh yardımıyla rulo yapalım.Bu noktada serafresh işinizi cok kolaylaştıracaktır,koftenizin dağılmasını onler ve daha kolay şekillenmesini sağlar.

Daha sonra serafreshten kurtulup rulonun uzerine ayırdığımız yumurta akını surelim.

Uzerine tereyağını da koyup,alminyum folyo ile kapatarak fırına verelim.Alminyum folyo koftenin catlamasını onler ve yağla daha uzun sureli temasını sağlar.

200C de 50 dakika civarında pişirelim.

Pişmesine yakın,10 dakika kala,folyoyu alalım ki kofte kızarsın.

Piştikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.




Not : Aslında kolay bir yemek,tek puf noktası kofteyi catlatmamak,gerci catlasa bile tadı oyle guzel ki,goruntusunu umursamazsınız.İcine haşlanmış sebze yerine mantar,yumurta gibi başka alternatifler de konabilir.






Hiç yorum yok: