29 Eylül 2007 Cumartesi

KREM ŞOKOLA

Gene Esra’nın meşhuuur tariflerinden biriyle karşınızdayım. Esra ve Tuğba yakında blogumu ele geçirecekler :)) Şaka bir yana en büyük destekçilerim onlar.
Şu sıralar genelde Ramazana yakışır tarifler vermeye çalışıyorum. Bu tarif de hafifliği ve şık sunumuyla tam iftar sofralarına yakışır bir tatlı. Umarım siz de bizim kadar seversiniz. Tarifi hemen aşağıda...


Malzemeler :

Beyaz kısmı için :
4 su bardagı süt
5 yemek kaşığı un
50 gram margarin
1 su bardağı toz şeker

Kakaolu kısmı için :
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilin
1 fincan süt

Yapılışı :

1 su bardağı süt,5 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı şekeri teflon bir tencereye alıp pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştıralım.
3 su bardağı sütü ekleyip kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Margarini ilave edip ocaktan alalım ve mikserde çırpalım.
Bu karışımı servis kaplarımıza yarısına gelecek şekilde payşatıralım.
Daha sonra kakaolu kısmını hazırlayalım.
Bunun için; ymurta ve şekeri şeker eriyene kadar mikserde çırpalım.
Erittiğimiz margarini, kakaoyu ve vanilini koyup pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edelim.
Eğer koyu olursa 1 fincan sütü ilave edip çırpalım ve beyaz kremanın üzerine yavaşça paylaştıralım.
Üzerini dilediğimiz gibi (damla çikolata,hindistan cevizi,çekimiş fındık vs.) süsleyip soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.
1-2 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: