21 Eylül 2007 Cuma

KIYMALI DÜRÜM



Gene calısan hanımlara kurtarıcı bir tarif :))) Marketlerde vakumlu ambalajlarda hazır satılan lavaşlarla hazırlanıyor. Bir ceşit evde durum keyfi. İcine kavurma,kofte,tavuk ya da benim gibi kıyma koyabilirsiniz. Aslında niyetim kavurma ile hazırlamaktı ama o an icin hazırda kıymam oldugu icin durumlerim kıymalı oldu. Daha sonra tavuklusunu da denedik. Bunun icin de tavuk gogsunu haslayıp didikledikten sonra cok az sıvı yagda baharatla kızarttım. Salatayla birlikte durum haline getirdim, en az kıymalılar kadar begenildi. Umarım siz de bizim kadar begenirsiniz,afiyetle yiyin...


Malzemeler :

6 adet lavas
1/2 kg kıyma
2 adet kuru sogan
2 adet carliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 tatlı kasıgı biber salcası
2-3 yemek kasıgı sıvı yag
2-3 adet yesil sogan
Tuz,karabiber,pul biber vs.

Yapılışı :

Soganları ve biberleri kücük kücük dograyıp tavaya alalım.
Uzerine sıvı yagı ve tuzu ekleyip kavuralım.
Daha sonra kıymayı ekleyip 5 dakika kadar karıstırarak kavuralım.
Salcayı, rendelenmis domatesi ve baharatları ilave edip pisirmeye devam edelim (Eger isterseniz pismesine yakın kıyılmıs maydanoz da ekleyebilirsiniz).
Daha sonra lavasları teflon tavada ısıtalım.
İcine (sekildeki gibi) kıymalı harctan koyup durum seklinde saralım, dokulmemesi icin altını katlayıp sarmakta fayda var.
Hazırladıgımız durumleri yesil soganlarla baglayıp servis yapalım.
Afiyet oslun.


Hiç yorum yok: