19 Eylül 2007 Çarşamba

KREM KARAMEL




Malzemeler :


1 su bardağı sut

8 adet yumurta

1 su bardağı şeker


Karameli icin :

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su


Yapılışı :


Oncelikle yumurtaları köpük köpük oluncaya kadar mikserin yuksek ayarında cırpalım.

Sonra sutu ve şekeri ilave edip cırpmaya devam edelim.

Diğer tarafta şeker ve suyu tencereye koyup kaynatarak şerbet hazırlayalım.

Daha sonra kucuk fırın kaplarının(ısıya dayanıklı kap olmalı) dibine bu şerbetten bir iki kaşık koyup uzerine sutlu karışımı dokelim.

Derin bir fırın kabının icine sıcak su koyup icine bu kuuk kapları yerleştirerek fırına koyalım.

Fırında 170C de benmari usulu pişirelim(45 dakika civarında pişirmemiz gerekiyor).

Fırından cıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve daha sonra buzdolabında 2-3 saat bekletelim.

Bir tabağa ters cevirerek servis yapalım(eğer ters cevirerek kalıptan cıkarma işleminde zorlanırsanız bir bıcak yardımıyla kenarlarından gevşetebilirsiniz).

Afiyet olsun.


Not : En sevdiğim tatlılardandır,tutturmak biraz zor olsa da lezzeti her şeye değer.

Hiç yorum yok: