19 Eylül 2007 Çarşamba

SUCUKLU KAŞARLI EKMEK DİLİMLERİ



Malzemeler :


1 adet ekmek/dilimlenmiş (isteğe bağlı olarak tost ekmeği de kullanılabilir)

1 paket margarin (icinden bir miktar kullanılacak)

Her bir dilim ekmek icin 2 dilim olacak şekilde dilimlenmiş sucuk

Her bir dilim ekmek icin 1 dilim olacak şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri


Yapılışı :


Emek dilimlerinin uzerine ince bir tabaka halinde ok az margarin surelim.

Daha sonra 2 dilim sucuğu ve sucuğun uzerine de kaşarı koyarak tum ekmek dilimlerini hazırlayalım.

Ekmekleri fırın telinin uzerine yerleştirelim.

Ekmeklerin kurumasını onlemek icin fırına (ekmekleri dizdiğimiz telin altında olacak şekilde) ici sulu dolu tepsi koyalım.Boylece su buharlaşarak ekmekleri nemlendirecek ve kurumasını onleyecektir.

200 C de kaşarlar kızarana kadar yaklaşık 12 dakika pişirelim,sıcak sıcak servis yalım.

Afiyet olsun.

Not : Sabah kahvaltıları icin muthiş bir alternatif. Sıcacık cayın yanında cıtır cıtır ekmek dilimlerini yemeye doyamayacaksınız.Yalnız beklediği zaman ilk andaki lezzeti kalmıyor,bu yuzden yiyebileceğiniz kadar yapmak en iyisi(ya da yaptığınızın hepsini yemek:)) )

Hiç yorum yok: