Kırmızı biberi ne kadar cok sevdigimi soyleyip duruyorum :))) Mevsimi diye olayı biraz abarttım galiba,bugunlerde evde kırmızı biberin icine konmadıgı yemek ya da salata yok gibi. Hele bir de bu ayki etkinlik konusu "mezeler ve aperatifler" olunca, bana gun dogdu :))) Mezelerimi kırmızı biberden hazırlamayı tercih ettim.Biber salcasını ise hem yemeklerde kullanmayı hem de ekmege surup yemeyi cok seviyorum. Ozellikle yaz aylarında domates salcasına yerine domates kullanıp, salca olarak sadece biber salcası kullanıyorum. Hem farklı bir lezzeti var hem de evde yapıldıgı icin daha saglıklı buluyorum. Ustelik yapımı da cok kolay(rondolar cıktıgından beri). Eskiden hatırlıyorum da annem biberleri defalarca kevgirden gecirerek salca yapardı. Ugraşır,yorulurdu... Salcayı annemle beraber yaptık,anne eli degen herşey gibi cok lezzetli oldu. Denemek isterseniz tarifi aşagıda ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder