21 Eylül 2007 Cuma

GÜL KURABİYE

Yarın kardeşimin nişanı var :))) Biz de bu akşamdan Ankaraya gidiyoruz. Nişan orduevinde ve yemekli olacak ancak misafirlerin cogu şehirdışından gelecegi icin evde de hummalı bir calışma var. Ben de uzakta olup anneme yardım edememenin sıkıntısını yasıyorum. Burdan nasıl yardım edebilirim diye dusunuyorum. Sonunda annem zaten yemekleri yapmıstır,hem bu sıcakta yemekler goturene kadar bozulur kanaatine vardım ve kurabiyeler yapmaya karar verdim , biri tatlı biri tuzlu. tuzlu kurabiyeleri zaten biliyorsunuz,digeri de coktandır denemek istedigim ama bir turlu fırsat bulamadıgım Gul Kurabiye. Hem şekil olarak da nişana yakışır oldu :))) Hamurunu gecenlerde tarifini verdigim ve tadını cok begendigim pudingli kurabiye tarifinden hazırladım. Eger isterseniz baska bir kurabiye tarifinden de hazırlayabilirsiniz. Keyifle yapın ve yiyin ...



Malzemeler :

1 paket vanilyalı puding
1 paket kakaolu puding
2 paket margarin
25+15 yemek kaşıgı un
2+2 yemek kasıgı şeker

Yapılışı :

Oda sıcaklıgındaki 1 paket margarine 1 paket kakaolu pudingi ve 2 yemek kasıgı şekeri ilave edelim ve elimizle yogurmaya başlayalım.
Kurabiye kıvamına gelene kadar 5er kaşık un ilave edelim.
5 kaşık unu ilave edelim yoguralım ve tekrar 5 kaşık un ekleyelim.
Hamur hazır olunca strec filmle sarıp buz dolabına koyalım.
Baska bir kapta vanilyalı hamurumuzu hazırlayalım.
Aynı şekilde margarine pudingi ve şekeri ilave edip 5er kaşık un ilavesiyle yoguralım.
Ben kakaolu puding icin 25 ,vanilyalı puding icin 15 yemek kasıgı un kullandım. Kakaolu puding kakao yagından dolayı daha cok un alıyor.
Ayrıca puding,margarin ve un markasına gore bu olculer degişebilecegi icin,siz benim kadar un kullanmasanız bile kurabiye kıvamında bir hamur elde etmiş olursanız,un ilavesini bırakın.
Hamurlar hazır olunca kucuk parcalar koparıp merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlıgında acalım.
Cay bardagıyla daireler keselim(fotografta su bardagı goruyorsunuz ama su bardagıyla yaptıklarım cok buyuk olunca cay bardagıyla devam ettim).
Kestigimiz dairelerin 4 tanesini bir kakaolu bir vanilyalı olcak şekilde (fotograftaki gibi) ustuste koyalım.
Elimizle hafifce bastırarak birbirlerine yapışmasını saglayalım.
Altta kalan daireden başlayarak rulo yapalım.
Ruloyu bıcakla ortadan ikiye keselim ve kesik yerleri alta gelecek şekilde yaglanmamıs tepsiye dizelim.Kurabiyeler bir miktar yayıldıgı icin aralıklı dizmekte fayda var.
Tum hamurdan bu sekilde kurabiyeler hazırlayalım.
180C de 30 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Elif hanım merhaba.sitenizi çok beğenerek takip ediyorum.hatta geçen gün cevizli kekinizi yaptım oldukça da güzel oldu.sadece biraz hamur kıvamını ayarlayamadığımdan biraz sert olmuştu ama lezzeti mükemmeldi:)benim sizden bir ricam olucak acrobat olarak eklediğiniz bazı resimler var.yemek tariflerinizi resimli olarak biriktirdiğimden,bu tariflerde bulunan resimleri maalesef kopyalamayı beceremedim.bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.sevgiler yeliz.

elifin tarifleri dedi ki...

Yeliz Hanım, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. keki beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun :)) Eğer bana mail adresinizi bildirirseniz istediğiniz fotografları size yollayabilirim.
Sevgiler...

seyabb dedi ki...

Süper olmuş.Bunların birde kek şeklinde olanları var.O tarifide bulmayı arzu ediyorum...