26 Eylül 2007 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI PATATESLİ TAVUK

19.30 a kadar çalıştığımız için iftarımızı eczanede yapmak durumunda kalıyoruz. İftar yerine orucumuzu açıp bekliyoruz desem daha doğru olacak. Şartlar böyle olunca da ne iftar davetlerine gidebiliyor ne de iftar daveti verebiliyoruz :(( Eve gidip yemek yiyip sofradan kalktığımızda saat nerdeyse 9 oluyor. Sonra üstümüze çöken o mahmurluğa rağmen sahur hazırlığımızı yapıyoruz. İftar soframızı ise sağolsun hergün Esra hazırlıyor. Bu yemek de Esra’nın ellerinden çıktı,tamamen doğaçlama. Tavuğu bir gün önceden haşlayıp dolapta bekleterek kullandık. Hem iftarda hem de sahurda yenebilecek, hafif ve lezzetli bir yemek. İftar için zaten gereğinden fazla beklemiş olduğumuz için aceleyle çekilmiş tek bir fotografı var :)) Umarım dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler :

1 adet tavuk göğüs
2-3 adet patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
3/4 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,pul biber,karabiber,kimyon,kekik ve isterseniz diğer baharatlar
1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı :

Tavuk göğsünü bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar suyla haşlayalım.
Tuzunu pişmesine yakın koyalım ki; tavuk eti sertleşmesin.
Piştikten sonra küçük küçük doğrayalım veya didelim.
Diğer tarafta patatesleri soyup halka halka doğrayalım ve bir fırın kabının tabanına dizelim(2-3 sıra da olabilir).
Patateslerin üzerine tavuk etlerini koyalım.
Baharatları sıvı yağa karıştırıp,tavuğun üzerine gezdirelim.
Kabın bir kenarından yavaşça sıcak suyu akıtalım(dilerseniz suya salça da ilave edebilirsiniz).
200C fırında patatesler yumuşayana kadar 20 dakika civarında pişirelim.
Bu sürenin sonunda kaşar peynirini ilave edelim ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
Afiyet olsun

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Elif Hanim,

Bu tarifi pratik bir tarif ararken buldum ve aynen denedim cok lezzetli oldu , cok tesekkurler

Amerika'dan sevglier

Mina

elifin tarifleri dedi ki...

Sevgili Mina tarifi beğenmene çok sevindim,afiyet olsun...