31 Ekim 2007 Çarşamba

HAZIR YUFKADAN RULO BÖREK


Esoşumun lezzetli mi lezzetli bir o kadar da pratik börek tarifi...Dilerseniz dilimleyerek de servis yapabilirsiniz,kalan böreği fırında ısıtıp yiyebilirsiniz,tazeliğinden hiç birşey kaybetmiyor...

Malzemeler :

4 adet yufka
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase ezilmiş çerkez peyniri (ya da dilediğiniz başka bir peynir)

Yapılışı :

Toğurt,süt,sıvı yağ,kabartma tozu ve 1 adet yumurtayı karıştırarak harcımızı hazırlayalım.
Yufkalaran birini serelim,üzerine harçtan koyup fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
İkinci yufkayı da bu yufkanın üzerine serip 6 parçaya keselim.
Her bir parçanın kenarına peynirden koyup rulo şeklinde saralım.
Kalan 2 yufkayı da bu şekilde hazırlayalım ve elde ettiğimiz 12 böreği yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Kalan 1 adet yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürelim.
Susam serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: