Daha önceden kendi hazırladığım kreplerle yaptığım bu yemeği marketlerde vakumlu ambalajlar içinde satılan hazır lavaşlarla yaparak biraz daha pratikleştirdim. Kırmızı et,beşamel sos,kaşar peyniri tadına diyecek yoktu gerçekten :))
Dilerseniz aynı tarifi tavuk eti ve mantarla da hazırlayabilirsiniz...
Malzemeler :
6 adet hazır lavaş ekmeği (tortilla olarak satılan) ya da ev yapımı krep
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ılık su
6 dilim kaşar peyniri(dilerseniz kaşar peyniri rendesi)
Beşamel sos için :
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
¾ su bardağı süt
Harcı için :
500 gram dana kuşbaşı
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre diğer baharatlar
Yapılışı :
Öncelikle kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip 25 dakika pişirelim.
6 adet hazır lavaş ekmeği (tortilla olarak satılan) ya da ev yapımı krep
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı ılık su
6 dilim kaşar peyniri(dilerseniz kaşar peyniri rendesi)
Beşamel sos için :
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
¾ su bardağı süt
Harcı için :
500 gram dana kuşbaşı
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre diğer baharatlar
Yapılışı :
Öncelikle kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip 25 dakika pişirelim.
Bu işlemi normal tencerede de yapabilirsiniz, etin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirebilirsiniz ancak çok uzun sürer.
Daha sonra soğanları küp küp doğrayalım,biberleri de küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Salçaları, baharatları, küp küp doğranmış domatesleri (kabuğu soyulmuş) ve eti ilave edip arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim.
Lavaşın kenarına yakın bir şekilde bu harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde çok sıkı olmadan saralım.
Tüm lavaşları bu şekilde hazırladıktan sonra bir fırın kabına dizelim.
Bu arada beşamel sosumuzu hazırlayalım.
Bir tencereye tereyağı koyup eridikten sonra unu ilave edelim ve unun rengi değişene kadar kavuralım.
Daha sonra topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edelim.
Eğer kıvamı koyu olursa bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz.
Sosu kaynayınca ocaktan alalım.
Diğer tarafta yarım su bardağı ılık suyun içinde salçayı çözünderelim ve ruloların üzerine gezdirelim.
Hazırladığımız beşamel sosu da ruloların üzerine paylaştırıp her bir rulonun üzerine 1 dilim kaşar peyniri koyalım ve 200 C fırında 15 dakika pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
5 yorum:
mmmmmmmmmmm nefis olmus enfes gorunuyor bayildim zaten acimmmmmmmmmm ellerine saglik tatlimmmmmmmmmmm
Nihancım teşekkür ederim,seninkiler kadar güzel olmasına imkan yok...
elif ellerine sağlık epk bir güzel pek bir iştah açıcı olmuşş
şimdi bukadar ugraştan sonra bide lavaşın içine koyup fırında pişmesini kim beklicek bence hemen fırından sıcak bir ekmekle hazırlanmış olan içi bandıra bandıra yiyin beklemeyin.
Yeşimcim teşekkür ederim...
Kenan Bey bu kadar aceleci olmayın bence :)) Ekmeği bandıra bandıra yemek de güzeldir ama şık bir sunum yemeğe lezzet kadar :))
Yorum Gönder