15 Ekim 2007 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA SALATASI



Üç günlük bayram süresince çeşit çeşit tatlıyla yorulan midelerimizi hafif yemeklerle, zeytinyağlılarla dinlendirme vakti şimdi. Bu tarif Tuğba'nın Ramazanda iftar için yaptığı çeşitlerden biri. Bamyaseverler mutlaka denemeli... {Bu canım sebzeyi sevmeyenleri anlamıyorum zaten :) }

Malzemeler :

1 kilogram bamya
3 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz,karabiber
1-2 adet limon

Yapılışı :

Bamyaları yıkayıp, tepelerini keselim.
Limonlu suda 10 dakika kadar bekletelim.
Bu arada domatesleri rendeleyelim.
Soğanı ince ince doğrayıp yarım çay bardağı zeytin yağında kavuralım.
Sarımsakları küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
Şöyle bir çevirip salçayı ilave edelim.
Bamyaları koyalım ve bir kaç dakika kavuralım.
Domates rendesini, 1 limonun suyunu , 1 su bardağı sıcak suyu, yarım çay bardağı zeytin yağını ve damak tadımıza göre tuzunu ve baharatını ekleyip kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirelim.
Ara sıra kontrol ederek suyu eksilmişse ilave edelim.
Gerekirse fazladan limon suyu koyabilirsiniz.
Piştikten sonra ılık ya da soğuk halde servis yapalım.
Afiyet olsun.

2 yorum:

nino dedi ki...

canim ellerine saglik nefis olmus

elifin tarifleri dedi ki...

Ninocuğum çok teşekkür ederim...