İlk defa fırın poşetinde yemek yaptım ama kesinlikle son olmayacak :)) Çok lezzetli yumuşacık bir yemek oldu. Ramazanda midemizi de hiç yormadı. Hatta hiç yağ koymazsanız lezzetli bir diyet yemeği de olur. Bizde tavuk eti olarak tavuk göğüs tercih edildiği için ben bu eti kullandım ama siz but ya da bütün tavuk kullanarak da yapabilirsiniz. Ama pişirme süresi farklı olabilir,dikkat etmek lazım. Patatesle birlikte bezelye,havuç,mısır da kullanarak daha zengin bir yemek yapmak da mümkün. Tarif aşağıda gerisi sizin hayal gücünüze kalmış :)))
Malzemeler :
1 adet tavuk bonfile(yaklaşık 400 gram)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Tuz
5 adet orta boy patates
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı :
Su, sıvı yağ, salça, baharatlar ,dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırıp sosumuzu hazırlayalım ve derin bir kaba koyalım.
Tavuğu iri parçalar halinde kesip sosa yatıralım.
Buz dolabına kaldırıp en az 1 saat bekletelim (sabahtan hazırlayıp akşam yaparsanız daha lezzetli olur).
Patatesleri soyup iri iri dilimleyelim (her birini 4-5 parçaya).
Fırın poşetinin içine unu koyup sallayarak her tarafını una bulayalım.
Tavukları ve patatesleri poşete koyup, eğer sos kalmışsa onu da üzerine ilave edelim.
Ağzını paketin içinden çıkan plastik aparatla kapatıp, poşeti toplu iğneyle 5-6 yerinden delip fırına yerleştirelim.
180C fırında 40 dakika pişirelim.
Pişip pişmediğini anlamak için poşeti delmeden çatalı yan tarafıyla patateslere ve tavuğa bastırıp yumuşamış mı diye kontrol edelim.
Poşetten çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 adet tavuk bonfile(yaklaşık 400 gram)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Tuz
5 adet orta boy patates
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı :
Su, sıvı yağ, salça, baharatlar ,dövülmüş sarımsak ve tuzu karıştırıp sosumuzu hazırlayalım ve derin bir kaba koyalım.
Tavuğu iri parçalar halinde kesip sosa yatıralım.
Buz dolabına kaldırıp en az 1 saat bekletelim (sabahtan hazırlayıp akşam yaparsanız daha lezzetli olur).
Patatesleri soyup iri iri dilimleyelim (her birini 4-5 parçaya).
Fırın poşetinin içine unu koyup sallayarak her tarafını una bulayalım.
Tavukları ve patatesleri poşete koyup, eğer sos kalmışsa onu da üzerine ilave edelim.
Ağzını paketin içinden çıkan plastik aparatla kapatıp, poşeti toplu iğneyle 5-6 yerinden delip fırına yerleştirelim.
180C fırında 40 dakika pişirelim.
Pişip pişmediğini anlamak için poşeti delmeden çatalı yan tarafıyla patateslere ve tavuğa bastırıp yumuşamış mı diye kontrol edelim.
Poşetten çıkarıp sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Elif'cim,
kandilin mubarek olsun, bu gece tüm dualarin kabul olsun.
Ayrica tavuk yemeginde harika görünüyor, ellerine saglik.
Dediklerinde haklisin, bundan sonra bende senin siki takipcilerin arasinda olacagim.
Selam ve sevgilerimle
Hayırlı kandiller diliyorum canım....
Sevgili Kevser ve Serinmavi teşekkür ederim.Sizin de Kadir Geceniz mübarek olsun,dualarınız kabul olsun.
Sevgiler...
Yorum Gönder