Malumunuz ülkece kara teslim olduk bu haftasonu. Biz de bütün Pazar evde oturup kendimizi yemeye verdik :)) Ama tabiki tüketmek için önce üretmek gerekiyor :)) Benim niyetim aslında evde fazlaca bulunan ayvalardan ayva tatlısı yapmaktı. Bu cümle çok tanıdık geldi değil mi :)) Ben gene böyle “ayvaları ne yapsam acaba?” diye düşünürken ayvalı çikolatalı kek ortaya çıkmıştı. Ayva bana ilham veriyor :)) Eşim kremalı bişeyler isteyince ayrı ayrı iki tarif yapmaktansa ayvayla kremayı birleştirdim ve ortaya bu çıktı :)) Etkinlik için çok daha farklı fikirlerim vardı ama hayal gücümün ürünü bu pastayla katılmaya karar verdim. Aşık eden bir tarif oldugu iddiasında değilim,lütfen aşık etmek için denemeyiniz :)) Ama zaten sırılsıklam aşık birinden hayal gücünüz ve beceriniz üzerine övgü almak için birebir :)) Yok eger "o zaten ben ne yapsam beğenir" diyorsanız,ben tutmayım sizi :))
Ev sahibemiz Sevgili Minik Kuş’a tekrar teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum.
Kreması için :
2 adet ayva
6 yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
Pandispanyası için :
6 adet yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı un
1/3 çay bardağı portakal suyu
50 gram kakao
Yapılışı :
İlk olarak pandispanyımızı hazırlayalım.Tarif Emel Başdopan'ın kakaolu pandispanya tarifi.
Pandispanyamız soğurken ayvalarımızı hazırlayalım.
Bunun için ayvaları soyup,çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkartalım ve herbir ayvayı 6 ya dilimleyelim.
Dilimleri bir tencereye yerleştirip üzerine 6 yemek kaşığı toz şekeri koyalım.
1 su bardağı ılık suya çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası ilave edip bu suyu tencereye ekleyelim ve kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ayvalar pişince bir tabaga alıp soğutalım ve soğuyunca robottan geçirip püre haline getirelim.
Ayvalar soğurken krem şantimizi hazırlayalım. 2 paket krem şanti tozu 1.5 su bardağı soğuk sütle çırpıp sert kıvamlı bir krem şanti hazırlayalım.
Pandispanyamızı ortadan ikiye keselim.
Üzerine ayva püresinden yayalım.
Onun üzerine krem şantinin yarısını güzelce sürelim ve tekrar ayva püresi koyalım.
Ayva püresinden süslemeler için çok az ayırıp kalanını tamamen kullanabilirsiniz.
Daha sonra diğer pandispanya katını da ayvalar pişerken oluşan suyla ıslatalım ve ilk katın ve kremaların üzerine yerleştirelim.
Pastamızın üstünü kalan krem şanti ile kaplayıp ayva püresi ile süsleyelim.
Ben pürüzsüz bir kaplama yapmada çok başarılı olmadığımdan kenarlarını kamufle etmek için, çok az gıda boyasıyla renklendirilmiş hindistan cevizi kullandım.
Üst süslemeleri içinse kalp şeklindeki kurabiye kalıbını pastanın üstüne yerleştirip içini püre ile doldurarak, kalıbı kaldırdım ve pastanın üzerinde minik kalpler elde ettim.
Pastayı birkaç saat buz dolabında beklettikten sonra yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
6 yorum:
pastan cok güzel olmus canim
tam etkinlige yakisir sekilde olmus
ellerine saglik
canım ikisini karştırmak güzel bir fikir....tarifler nasıl doğuyor bunuda görmüş olduk....
ellerine sağlık.....görüntüsüne aşık olunur bu tarifin....
süper bir görüntü ellerinize sağlık sevgiler
Canim senin pastanda enfes olmus asik oldum bile ,harika bir görüntüsü var eline saglik.
Elifcim çok güzel hemde vitaminli bir pasta ortaya çıkmış ellerine sağlık canım hoşçakal
Renkler birbirine cok guzel uyum saglamis canim ellerine saglik. Sevgiler
Yorum Gönder