12 Şubat 2008 Salı

ARNAVUT CİĞERİ



Babam çok sever arnavut ciğerini, o yüzden evimizde sık sık pişerdi... Genelde çocuklar pek sevmez ama biz bırakın itiraz etmeyi,bayıla bayıla yerdik :)) Şimdi ise eşim sevmediğinden evimizde hiç yapılmayan bir yemek oldu. Babamın bizde misafir olmasını fırsat bilip ilk arnavut ciğeri denememi gerçekleştirdim. Hiç artmamasından ve eşimin "bu güzel birşeye benziyor,tadına bir bakayım" demesini kaynak alarak başarılı olduğumu söyleyebilirim :))


Malzemeler :

500 gram ciğer
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Ciğerin zarını çıkartıp küçük küpler şeklinde doğrayalım.
Geniş bir tabağa unu, tuzu ve kırmızı biberi koyup harmanlayalım.
Ciğerleri bu una bulayalım.
Diğer tarafta bir tavada yağı kızdıralım.
Yağ miktarı 1 cm yüksekliğinde olsa yeterli gelir.
Ciğerleri undan alıp kızgın yağa atalım.
Arasıra tavayı sallayarak, yüksek ısıda 7-8 dakika pişirelim.
Soğumadan servis yapalım.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Kevser dedi ki...

Canim,
ben inanirmisin ama kendim hic ciger pisirmedim kendi evimde, hep baskalarinda yedim ama bu seninkilerin güzelligini görünce fikrimi degistirebilirim ayni senin esin gibi. Nefis görünüyor, ellerine saglik canimcim.

Selam ve sevgilerimle..

hande dedi ki...

Canım ellerine sağlık.nAIL CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ ,BEN O kadar çok severim ki ama bizim evde pişmez çünkü kimse sevmiyor.Beni davet edersen zevkle gelirim yemeğe çok güzel gözüküyor çünkü .İlk denemeye göre süper gerçekten.sağlık ve afiyetle