Arkadaşlarım çok sevmeme rağmen blogumda etimek tatlısı olmamasına çok şaşırıyorlardı.Bunun tabiki bir sebebi var.Şu ana kadar yediğim en iyi etimek tatlısını Özlem yapar,bu konuda onun eline su döken çıkmamıştır.Hatta kermes toplantı gibi durumlarda Özleme hep "sen etimek tatlısı yap" deriz.İşte blogum içinde Özlemin bana etimek tatlısı yapıp fotograflarını yollama sözü vardı ve bunun için bugüne kadar bekledik.Fakat Oya elini daha çabuk tuttu ve tarifini yolladı :))
Malzemeler :
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Kreması için :
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gram margarin
Yapılışı :
Etimekleri 30x30 cm ölçülerinde bir borcamın tabanına 1 sıra halinde dizelim.
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Kreması için :
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gram margarin
Yapılışı :
Etimekleri 30x30 cm ölçülerinde bir borcamın tabanına 1 sıra halinde dizelim.
Bir paketten daha az etimek gidecektir,kalanını kullanmayacağız.
Diğer tarafta kalın tabanlı bir tencereye şekeri koyalım ve kısık ateşte tamamen eritelim.
Karamel haline geldiğine ılık suyu ilave edelim.
Bu aşamada şeker sertleşecek ve topaklanacaktır.
Karıştıra karıştıra kaynamasını sağlayalım bu sırada şeker de eriyecektir.
Hazır olan şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
Etimekler şerbetini çekerken kremasını hazırlayalım.
Sütü bir tencereye alıp içine şeker,un,nişasta ve irmiği ekleyelim.
Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak pişirelim.
Koyulaşıp kaynayınca margarini ekleyelim ve ocaktan alalım.
Şerbetli etimeklerin üzerine düzgünce dökelim.
Soğuduktan sonra üzerini dilediğimiz gibi süsleyip buzdolabına koyalım ve en az 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder