Daha önce de söylediğim gibi kabak bizim evde çok sevilen bir sebze.Daha çok yemeği yapılsa da,daha çok vaktimiz olduğunda dolmasını yapmayı tercih ediyoruz.Bu seferki dolmaları Esra yapmıştı. Arşivde bekleyen ve bundan sonra yayınlamayı düşündüğüm bir kaç yemek daha Esra'nın ellerinden çıktı.Anlayacağınız ben bu sıralar pek mutfağa giremiyorum.Uzun uzun mutfakta kalmak,denemeler yapmak için sadece haftasonum var zaten. Kasım ayında 3 haftasonunda arkadaşlarımın düğünü için şehirdışında olmam gerekti.Mutfak işleri de Esra'ya kaldı,tabi sadece mutfak işleri değil tüm ev işleri :)) Neyse Esra'ya teşekkür etmek isterken konuyu iyice dallanıp budaklandırdım.Kabak dolmasıyla ilgili bir diğer söylemek istediğim de,kabakların oyarak çıkarttığımız içini mücver,börek ya da kıymalı kabak olarak değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun...
Malzemeler :
5 adet kabak
20 yemek kaşığı pirinç (her yarım kabak için 2 yemek kaşığı,kabaklar küçükse daha az da olabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı domates salçası
250 gram kıyma
1 tutam kıyılmış dereotu
Tuz,karabiber,pulbiber isteğe göre diğer baharatlar
1-2 adet domates (ağzını kapatmak için)
Yapılışı :
İlk olarak içimizi hazırlayalım.
28 Kasım 2007 Çarşamba
KABAK DOLMA
Bunun için pirinçleri yıkayıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar ılık suda bekletelim.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım, kıymayı ekleyip kıymalar pişene kadar arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Salçayı, tuzu, baharatları ve yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyup karıştıralım.
1 çay bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Kabakları soyup ortadan ikiye keselim ve içlerini oyalım.
Oyuklara hazırladığımızdan içten, 2/3ünü dolduracak şekilde koyalım.
Ağzına kestiğimiz domateslerden kapatıp sıkı bir şekilde tencereye dizelim.
Eğer tencerede boşluk kalırsa buralara soyulmuş patates yerleştirebilirsiniz.
Kabakların yarısına gelecek kadar 1 tatlı kaşığı domates salçası ile hazırlanmış sıcak su koyup orta ısılı ocakta kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Eğer pişerken suyu azalırsa,sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
zaman: 09:58:00
kategori : Ana yemekler, Esra'dan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hersey cok guzel gorunuyor ellerine saglik. sevgiler
Yorum Gönder