23 Kasım 2007 Cuma

MAKARNA SALATASI


Geçen akşam eve gittiğimde değişik birşeyler yapmak istedim. "Bu mu değişik?" diye bir soru geçiyor olabilir aklınızdan ama çoktandır makarna salatası yemiyorduk :)) Ayrıca buzdolabında bana "artık beni kullan yoksa çürüyüp gideceğim" diye bakan bir çift havucu, kavanozun dibinde "gün gelir de bizi de yer mi acaba?" diye bekleyen kornişonları ve "önce konserveydik,şimdi deep freeze bekler olduk,biz ne zaman yemek olacağız?" diyen bir avuç bezelyeyi kurtarma operasyonu oldu bu salata. Eger daha önceden bu niyetle yola çıksaydım,daha bol malzemeli olabilirdi ama bu kadar lezzetli olur muydu bilmem :))
Salatanın bir kısmı ertesi güne kaldı,streç filmle kapatıp dolaba kaldırmama rağmen yoğurdu azalmış gibiydi,biraz daha yoğurt ekledim ve üzerine sıvı yağ ve biber salçasından oluşan bir sos hazırladım. Aynı salatayı iki farklı tatla yemiş olduk.
Sizin de kurtarılmayı bekleyen malzemeleriniz varsa buyrun makarna salatasının tarifine :))


Malzemeler :

Yarım paket fiyonk ya da düdük makarna
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
4-5 adet kornişon turşu
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
Tuz ve kuru nane
Yapılışı :

İlk olarak havuçları küp küp doğrayıp tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ve az miktarda tuz koyup orta hararetli ocakta haşlamaya başlayalım.
Havuç haşlanırken biz patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve su kaynadıktan 10 dakika sonra patatesleri de havuçların olduğu tencereye ilave edelim.
Havuç patatese göre daha geç piştiği için önce havucu haşlamaya başladık.
Dilerseniz havuç ve patatesi ayrı ayrı tencerelerde de haşlayabilirsiniz.
Eğer bezelyeyi de konserve değil de taze bezelyeden kullanacaksanız,en geç pişecek olan bezelye olacağından ilk bezelyeyi ocağa koymalısınız.
Sebzeler haşlanırken makarnayı da ambalajında belirtildiği gibi pişirelim ve süzelim.
Yapışmaması için bol soğuk sudan geçirelim.
Haşlanan sebzeleri bir kaba alıp ılıması için bekleyelim.
Sebzeleri haşladığınız suyu dökmeyip çorba yapımında kullanarak değerlendirebiliriz. Hem besleyiciliğinden hem de lezzetinden yararlanmış oluruz.
Makarna ve sebzeler ılırken yoğurt ve mayonezi salatayı yapacağımız kapta (tercihen derin) karıştıralım.
Daha sonra makarnayı,sebzeleri, küp küp doğranmış kornişonu ve kuru naneyi ilave edip,tuzunu damak tadımıza göre ayarlayıp karıştıralım.
Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: