2 Ocak 2008 Çarşamba

KİTCHEN AİD'LE KIYMALI GÖZLEME

Yeni bir yıla daha mutluluk içinde umutlar,hayaller,beklentilerle başladık.Umarım yeni yıl hepimize tüm istediklerimizi getirir. Bana birini getirdi bile :))) Aşağıda fotografını görmüş olduğunuz kitchen aidi eşim bana yılbaşı hediyesi olarak aldı. Hem de öyle titiz çalışmış ki; paket eve gelene kadar bana hediye aldığını bile anlamadım :)) Canım yaa, bir kaç ay önce geçmişti kitchen aidin konusu ve üzerinde çok da durmamıştık,araştırıp alacağı ve bana böyle bi sürpriz yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam :)) Yalnız hediyemi alırken bir küçük şartla aldım; hergün yeni bir şey yapılacak kitchen aidle :))



İlkini hemen yaptım bile : Kıymalı gözleme. Zaten kıymasını hazırlamış olduğum için ilk denememiz gözleme oldu. Hamurunu kitchen aidle yoğurdum. Hamur yoğurarak deşarj olan hanımlara cazip gelmeyecek ama ben çok rahat ettim :)) Hamur tarifini tekrar vermiyorum, patatesli gözlemedeki tarifi kullandım. İçi içinse,
300 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
kullandım. Soğanı sıvı yağda kavurup kıymayı ekledim,kıyma piştikten sonra baharatları ekleyip ocaktan aldım ve ılıdıktan sonra gözlemede kullandım. Yapım aşamalarını patatesli gözleme tarifinden takip edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

NiNo dedi ki...

afiyet olsun canim