5 Aralık 2007 Çarşamba

KABAK TATLISI



En sevdiğim tatlıdır kabak tatlısı...Hem lezzetlidir hem de masum...Hatta rejim yaparken tatlandırıcı ile pişirirdik daha da masum olurdu :)) Şimdi tam da mevsimiyken bol bol yapmalı bence. Hem tarifi de çok kolay,e hadi ne bekliyorsunuz :))


Malzemeler :

1 kg bal kabağı (kabuksuz hali 1 kg)
15 yemek kaşığı toz şeker
¾ çay bardağı su
Üzerini süslemek için fındık ya da ceviz

Yapılışı :

Kabakların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartarak temizleyelim(ya da hazır temizlenmiş alabiliriz).
Daha sonra yıkayıp üçgen üçgen dilimleyelim.
Geniş ve derin olmayan bir tencereye (pilav tenceresi gibi) dizip üzerine şekerin yarısını serpelim ve bir kenarından suyu akıtalım.
Orta ısılı ocakta 15 dakika kadar pişirelim.
Kalan şekeri de üzerine serpip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Kabakların yumuşayıp yumuşamadığını kontrol etmek için bir dilim kabaktan bir çatal yardımıyla koparıp tadalım.
Bu arada tatlının şerbeti de iyice koyulaşmış,karamele yakın bir hal almış olmalıdır.
Kabaklar piştikten sonra ılıyana kadar bekleyelim (ki tabağa alırken parçalanmasın) ve servis tabağına alıp üzerine dövülmüş fındık ya da ceviz serpelim.
Afiyet olsun.

Not : Dilerseniz su yerine aynı miktarda süt ya da süt+su karışımı da koyabilirsiniz.

4 yorum:

Kevser dedi ki...

Elifcim, kabak tatlin süper görünüyor canim, ellerine saglik. Hayrola, bu siralar hep tatlilardan gidiyorsun?

Selam ve sevgilerimle..

elifin tarifleri dedi ki...

Kevsercim teşekkür ederim.Çok haklısın,son tariflere bakan evde tatlıdan başka birşey pişmiyor sanacak :)) Ama sadece tesadüf.Yemek ya da tuzlu hamurişi olarak yeni birşeyler denemedim galiba son zamanlarda...

sevimin sayfasi dedi ki...

kabak tatlisina bayilirim
günlerce yesem bikmam
evlere servis var mi???
ellerine saglik

elifin tarifleri dedi ki...

Sevimcim sen de benim gibi kabak tatlısı tutkunlarındansın desene :))