17 Aralık 2007 Pazartesi

FIRINDA DANA ROSTO


Bu yemek Esra'nın bir kaç hafta önce yaptığı bir yemekti aslında.Farkında olmadan arşivde bekletip durmuşum ama isabet olmuş. Bayramdan önce yayınlayarak kurban etlerinizi değerlendirmek için alternatif yaratmak istedim. Hem yapımı kolay hem de lezzetli,yanında pilav ve ayranla mükemmel oluyor.Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler :

750 gram dilimlenmiş rostoluk dana eti
2 adet domates
6-7 adet çarliston biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı et suyu ya da sıcak su

Yapılışı :

Etleri baharat ile terbiyeleyelim.
Tavaya sıvı yağı koyup etlerin her iki tarafını da güzelce kızartalım.
Kızarttığımız etleri bir fırın kabına alalım.
Domateslerin kabuklarını soyup,irice dilimleyelim.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp,dikine ikiye keselim.
Fırın kabına yerleştirdiğimiz etlerin üstüne bir silim domates ve dilim biber yerleştirelim.
Salçayı sıcak su ile karıştırıp etlerin üzerine gezdirelim.
Etleri kızartmak için kullandığımız sıvı yağdan kalanı da etlerin üzerine gezdirip fırına verelim.
200C de 25 dakika kadar pişirelim.
Dilerseniz üzerinin yanmaması için aluminyum folyo kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

nino dedi ki...

saglikli mutlu nice guzel bayramlara