28 Ocak 2008 Pazartesi

AŞURE


Bunu da yapabildim ya, oldum artık ben :)) Kim tutar beni :))
Malum aşure ayındayız ve ben aşureye bayılırım. Komşulardan sağolsun aşure getirenler oldu ama “biri aşure getirse de yesem” diye beklemeyi kendime yediremedim. Hemen msnden anneme ulaşıp ayrıntılıca aşurenin tarifini aldım. Akşam eve giderken eksik malzemeleri alıp koyuldum işe. İnanın alışverişini yapmak bile müthiş bir keyifti benim için :)) Yapımı da düşündüğümün aksine kolaydı. Sonuçta annemin aşuresini aratmayacak görüntüde ve lezzette olunca keyfim katlandıkça katlandı :)) Bol fotograflı bir post olmasından bu belli oluyor sanırım :))
Bu tarif benim için bir taşla iki kuş oldu aynı zamanda :)) Sevgili Saliha'nın evsahibeliğini yaptığı logosuna ve konusuna bayıldığım Geleneksel Tatlılar etkinliğine de bu tarifle katılıyorum ve sevgili evsahibemize şimdiden kolaylıklar diliyorum.


Aşağıdaki upuzun yazı gözünüzü korkutmasın. Ben sadece tüm püf noktalarını vermek istedim. Hadi korkmayın,deneyin…

Malzemeler :

1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
1,5 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı dolmalık fıstık
10 adet karanfil
Sıcak su
Üzerini süslemek için tarçın,fındık,nar,vs.



Yapılışı :

İlk olarak bir gece önceden nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı kaplarda üstünü kapatacak kadar su ilave ederek bekletelim.
Gene bir gece önceden aşurelik buğdayı bir tencereye alalım 4-5 su bardağı su ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Ertesi gün buğdayı,nohutu,fasulyeyi ve 1 çay bardağı pirinci düdüklü tencereye koyalım.
Pirinç hem aşuremizin beyaz olmasını sağlıyor hem de özlü olmasını. Pirinç kullanmayıp kıvamı nişasta ile yakalamak da mümkün ama pirinçlisi daha lezzetli oluyor.
Pirinci de tencereye ekleyip üzerine 10 su bardağı sıcak su ilave edelim ve 40 dakika pişirelim.
Buğday çok köpürdüğü için düdük kısmından taşma olabilir.
Mutlaka en kısık ateşte pişirelim ve düdüğünden su sızmaya başlarsa altını kapatıp tekrar açalım.
Tahıllarımız pişerken meyvelerimizi hazırlayalım.
Kayısı ve inciri doğrayalım.
Üzümü ayıklayalım.
Bu üçünü bir tencereye alıp 5 bardak su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim.
Kaynayınca fındık, kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekleyip meyveler yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika kaynatalım.
Düdüklüdeki malzemeler pişince onları suyuyla birlikte süzmeden daha büyük başka bir tencereye alalım.
Meyveleri de suyunu süzerek aynı tencereye alalım.
İncirden dolayı meyvelerin kaynadığı su koyu renkli oluyor. Aşuremizin görüntüsünün daha güzel olması için bu suyu koymuyoruz. Ama ziyan olmaması için komposto suyu gibi içilebilir.
Bir cezveye yarım çay bardağı su koyup karanfilleri içine atalım ve kaynayınca karanfilleri atıp suyunu alalım.(Karanfilleri direk aşurenin içine de atabilirsiniz)
Malzemelerimizi tencereye koyduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ve 5 su bardağı toz şekeri de ilave edelim.
Su ve şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Su miktarını ayarlarken aşurenin soğurken bir miktar koyulaştığını göz ardı etmeyin.
Karanfilleri kaynattığımız suyu da ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirelim.
Bu noktada aşure dibine tutabilir,bu yüzden karıştırmayı hiç bırakmamalıyız.
Daha sonra altını kapatıp, servis kaselerine paylaştıralım ve soğuduktan sonra fındık,tarçın ya da narla süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not : Dilerseniz aşureye ceviz de koyabilirsiniz.Ancak ceviz aşurenin rengini kararttığı için pişerken değil de piştikten sonra üstüne süsleme malzemesi olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

23 Ocak 2008 Çarşamba

KAŞARLI TAVUK SARMA


Pratik ve lezzetli bir yemek tarifi daha ister misiniz?İşte tam yerinde tam tarifindesiniz :)) Uzun zamandır yapmadığım bir yemekti tavuk sarma.En son yaptığımda eşim eve geç gelip de yemek buz gibi olunca kötü hisler besledim galiba bu yemeğe karşı :)) Ama aramızı düzelttik,üstüste iki akşam pişti :))

Malzemeler :

4 adet ince tavuk göğüs
4 dilkim kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket pane harcı ya da galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :

Yumurtayı geniş bir kaba kırıp içine,baharatları ve tuzu ilave edelim.
İyice çırpalım.
Diğer tarafta bir tavuk göğsünün içine bir dilim kaşar peyniri koyup çok kalın olmamasına dikkat ederek saralım.
Eger kalın oluyorsa ikiye katlayabilirsiniz.
Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
Hazırladığımız tavuk göğüslerini önce yumurtalı harca sonra pane harcına batırıp kızgın yağa koyalım.
Kısık ateşte her iki tarafını da güzelce kızartalım.
İçinin iyi pişmesi için, kısık ateşte kızartmak çok önemli.
Pişirme işlemi 20-25 dakika kadar sürmeli.
Pişip pişmediğini bir bıçakla küçük bir kesik atarak kontrol edebilirsiniz ama bunu yaparken bir miktar kaşar tavukların içinden akabiliyor.
Sarmalar hazır olunca pilavla servis yapalım.
Afiyet olsun.

19 Ocak 2008 Cumartesi

SÜRPRİZ KURABİYE


Bir kurabiyenin sürprizi ne olabilir ki? Ağızda dağılan kurabiye hamurunun içinden çıkan vişne taneleri olabilir mi :)) Öğrenciyken sık sık yaptığımız bu kurabiyeyi çoktandır yapmıyordum.Geçen gün can arkadaşım Oya'yla konuşurken bu kurabiyeyi blogumda göremediğini söyleyince hem bloga tarifini koymak hem de çok özlediğim bu lezzeti tatmak için işe koyuldum.Klasik kurabiyelerimden biraz farklı görünsün diye,bazılarının üzerine kakao eledim.Sade olanları da kakaolu olanları da gayet lezzetliydi.Tarif mi?A evet,hemen fotografın altında :)))


Malzemeler :

1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
125 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un+nişasta karışımı
İçi için vişne reçeli ya da dondurulmuş vişne

Yapılışı :

Margarini ve yumurtayı oda sıcaklığına getirelim.
Yumurta ile pudra şekerini iyice karıştırıp, margarini ve sıvı yağı ekleyelim.
Kabartma tozunu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
Azar azar un+nişasta karışımını eleyerek ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Yumuşak kıvamlı şekil alan bir hamur elde edince cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle açalım.
İçine 2 tane vişne tanesi koyup hamurun uçlarını toparlayalım ve kurabiye şekli verelim.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
175C de 20 dakika pişirelim.
Dilersek üzerine kakao eleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.


15 Ocak 2008 Salı

GEVREK POĞAÇA



Epeydir çabuk bayatlamayan, bir kaç gün sonra yediğinizde ilk günkü tadı vermese bile bayat hissi de vermeyen bir poğaça tarifi arıyordum. Annemin poğaçaları hep öyle olur, herşeyiyle aynı yaptığımı düşünmeme rağmen nedense bu konuda annemin başarısını yakalayamıyorum :(( Blogları gezinirken Sevgili Ufuk’un blogunda gevrek poğaça tarifini görünce “aradığım tarif bu olabilir mi?” diye düşündüm ve hemen denedim. Sonuç mükemmel oldu. Gerçi biz poğaçaları ertesi gün tükettiğimiz için bayatlamama durumunu test edemedik ama tadı gerçekten çok güzeldi, sıcacık çayla kaç tane yedim sayamadım bile :)) İçindeki sirke poğaçaya çok yakışan bir gevreklik (adından da belli) ve kıyır kıyırlık vermiş. Nasıl ifade edeceğimi bilemedim :))
Tarifi Ufuk’un yaptığı gibi yaptım,sadece iç malzemesi olarak tulum peyniri kullanmayı tercih ettim. Bir de 1 yumurtanın sarısı poğaçaların üstüne sürmek için yetmeyince,yumurta sarısına 2 yemek kaşığı süt ilave ettim. Gerisi aynen aşağıda ve burada anlattığı gibi :))


Malzemeler :

250 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı ılık su
½ çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 5 su bardağı civarı)
İçi için peynir ve maydanoz

Yapılışı :

Margarini eritelim,ılık hale gelince diğer tüm sıvı malzemleri koyalım ve karıştıralım.
Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp eleyelim.
Azar azar karışıma ekleyip yoğuralım.
Çok yumuşak,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirelim.
Daha sonra merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açıp, dilediğimiz büyüklükte bir bardak ya da kase ile yuvarlaklar keselim.
Peynir ve ince kıyılmış maydanozdan hazırladığımız harcı içine koyup yarım ay şeklinde katlayalım.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp,susam ya da çörek otu serpelim.
180C de üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

12 Ocak 2008 Cumartesi

ARPACIK SOĞANLI NOHUT YAHNİ


Arpacık soğanına bayılıyorum. Minik minik ve çok lezzetliler.Hem göze hem damağa hitap ediyorlar. Diğer soğanlar kadar acı olmadığından pişmemiş hali bile mideyi rahatsız etmiyor. Esra bazen zeytin yağlı baharatlı bir sos karışımıyla fırında kızartmasını yapıyor arpacık soğanın ve salata niyetine yiyoruz :)) Burdan hareketle nohutu pek de sevmeyen ya da kendi deyimiyle tercih etmeyen eşime, bu şekilde pişirirsem nohutu sevdirebileceğimi düşündüm pardon tercih ettirebileceğimi :)) Düşündüğüm gibi de oldu.Her ne kadar "nohutu az eti bol olsun" diye tembihlemiş olsa da üst üste iki tabak yemesi beni çok mutlu etti. Eğer sizin de nohutla arası iyi olmayan aile fertleriniz varsa,buyrun tarife ;

Malzemeler :

2 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
20 tane kadar arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve isteğe gre diğer baharatlar

Yapılışı :

Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
Eğer mümkünse pişme anına kadar bir kaç kez suyunu değiştirelim.
Bir gece boyunca ıslanan nohutları düdüklü tencereye alalım.
Üzerini 4-5 cm geçecek kadar ılık su koyup haşlayalım.
Bu süre nohuttan nohuta değişmekle beraber en az 30-35 dakikadır.
Benim kullandığım nohut 45 dakikada ancak haşlanıyor. Normal tencerede günlerce sürer sanırım :))
Nohutları haşlama işini bir gün önceden de yapabilirsiniz. Haşladığınız nohuları buzdolabında bekletirseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.
Gene aynı şekilde nohutu biraz fazla haşlayıp, fazlasını derin dondurcuya koyarak daha sonra pilav ya da salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Nohutlarımız haşlanmaya devam ederken ya da hazır olunca bir tencereye kuşbaşı eti koyalım.
Et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu tamamen çekince sıvı yağı ve arpacık soğanları koyalım.
2-3 dakika kavurup salçayı ilave edelim.
Daha sonra nohutu,tuzu ve dilediğimiz baharatları koyalım.
Nohutların üzerini örtecek kadar (yaklaşık 2 bardak) sıcak su koyup kısık ateşte yarım saat daha pişirelim.
Pişirme esnasında suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Daha sonra pilavla servis yapalım.
Afiyet olsun.

10 Ocak 2008 Perşembe

PATATES KAYIĞI



Esoşum geçen gün,yazdan derin dondurucuya koyduğumuz patlıcanlardan karnıyarık yapmış, hem fırın kabında kalan boşlukları doldurmak hem de artan harcı değerlendirmek için de bu güzel yemeği yapmıştı. Adı ne olmalı diye epeyce düşündüm,laf aramızda tarifin gerçek sahibi Esra'ya da hiç sormadım :)) Patatesyarık, patates dolması diye karar vermeye çalışırken bu isim aklıma geldi, sanırım yakıştı da :)) Hem lezzetli hem sunumu değişik, denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda...


Malzemeler :

5 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
7 yemek kaşığı kıyma
Tuz ve çeşitli baharatlar

Yapılışı :

İlk olarak iç malzememizi hazırlayalım.
Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Pişmesine yakın rendelediğimiz domatesi,salçayı,tuzu ve dilediğimiz baharatları ilave edip ocaktan alalım.
Diğer tarafta patatesleri soyalım, uzunlamasına ikiye keselim ve içlerini oyalım.
Bu şekilde hazırladığımız patatesleri içlerini doldurana kadar, tuzlu su dolu bir kabın içinde bekletelim. Böylelikle kararmasını önlemiş oluruz.
Tüm patatesleri hazırladıktan sonra hazırladığımız içle doldurup, bir fırın kabına yerleştirelim.
Bir kasede 1 tatlı kaşığı salça ile bir su bardağı ılık suyu karıştırıp, fırın kabının kenarından akıtalım.
200C fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Bu sürenin sonunda patateslerin üzerine kaşar rendesini serpiştirip,kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 5 dakika daha fırında tutalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Not : Pişme süresi patatesin cinsine göre değişeceğinden, 25. dakikadan sonra bir çatal ya da bıçak batırarak patatesin yumuşaklığını kontrol ederek, pişirmeyi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında yemeğin suyu çok azalırsa çay bardağı ölçüsü ile sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

7 Ocak 2008 Pazartesi

AYVALI ÇİKOLATALI KEK



Son günler de hiç bir şey yapmaya vakit bulamıyormuşum gibi hissediyorum. Denemek istediğim bir sürü tarif var, bir iki tamir edilecek söküğü dikilecek kıyafet,düzenlenecek çekmeceler,bitirilecek bir örgü...Ama ne kadar niyetlensem de bunları yapacak zamanı ve enerjiyi bulamıyorum. Kışın gelmesiyle işler daha yoğun,eczanede daha çok yoruluyorum ve eve gidince yemek ve bulaşıktan fazlasını yapacak gücüm olmuyor. Bir kaç haftadır da haftasonları bayram ve yılbaşı telaşıyla geçince,iyice herşeyden elimi ayağımı çekmiş hissettim galiba kendimi...Ve bu gidişe “dur” demek lazımdı. Bunun için evde ne zamandır bekleyen ayvaları değerlendirmeye karar verdim. Ayva tatlısı ya da daha önce yaptığım erikli kekin ayvalısını yapmaktı niyetim. Ama Esra bir iki ay önce, hevesle aldığımız ama tek bir tarif bile denemediğimiz Sofra Dergisinden birşeyler yapmamızı teklif etti. Sonra biz iki kardeş içinde armut ve badem olan,5 yumurta ve 250 gram çikolatayla yapılan bir keki aşağıdaki hale getirdik. Ha bir de üzeri için hazır çikolatalı sos yerine çikolatalı ganaj kullanılmıştı ama evde krema olmadığı için biz daha pratik olan hazır sosu tercih ettik. Bu yaptığımız ne kadar dergiden tarif denemek oldu tartışılır :)) Daha çok dergideki tarifi baz alarak kendi tarifimizi oluşturduk :)) Keke gelince,yapımı çok kolay ama tadı bir o kadar mükemmeldi,malzemelerden de belli değil mi zaten :))) Ayva yerine muz,kestane ya da fındık krokan konarak da çok iyi sonuçlar alabileceğinize eminim. Korkmayın siz de içinizden geldiği gibi değiştirin,deneyin, tarifime ihanet saymayacağım :)))

Malzemeler :

1 adet büyük ayva
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gram bitter çikolata
150 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 paket kabartmaz tozu
6 yemek kaşığı toz fındık
Üzeri için hazır çikolatalı sos ve ambalajında belirtildiği kadar süt

Yapılışı :

İlk olarak ayvanın kabuğunu soyup,çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkartalım ve ince ince dilimleyelim.
Dilimleri kalın tabanlı bir tencereye koyup, üstüne 3 yemek kaşığı toz şekeri serpelim ve bir kenarından yarım çay bardağı ılık su akıtıp ocağa koyalım.
Kısık ateşte ayvalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Hatta şeker hafif karamelleşene kadar tutarsanız daha lezzetli oluyor.
Ayvalar pişerken kek hamurunu hazırlayalım.
Bunun için ilk olarak, çikolatayı ben mari usulü eritelim ve tamamen erdikten sonra içine küçük parçalara kestiğimiz tereyağını koyalım.
Tereyağı eriyene kadar sıcak suyun içinde tutmaya devam edelim.
Çikolatalı karışım ılıyana kadar biz başka bir kapta yumurta ile pudra şekerini iyice çırpalım.
Kabartma tozu ve unu bu karışıma eleyerek ilave edelim.
Çikolatalı karışımı ve toz fındığı da ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz 23 cm’lik baton kalıba dökelim ve 160C de 45-50 dakika kadar (ortasına batıracağımız kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim.
Keki tel ızagara üzerinde soğutalım.
Kek soğurken, çikolatalı sosu ambalajında belirtildiği gibi hazırlayalım.
Keki ortadan ikiye kesip çikolatalı sostan bir miktar ilk kata sürelim.
Ayva dilimlerini dizip bir miktar daha sos dökelim.
Diğer kek katını üzerine kapatalım ve kalan sosu kekin üzerine gelişigüzel dökelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

4 Ocak 2008 Cuma

PATATES PÜRELİ ET SOTE



Pratik ama bir o kadar da lezzetli bir yemek.Üstelik sadece damağa değil göze de hitap ediyor.Ama itiraf etmeliyim pratikliği herşeyin düdüklü tencerede haşlanmasından ileri geliyor, böylelikle zamandan fazlasıyla tasarruf etmiş oluyoruz.Tabi et kendini çeke çeke kısık ateşte bir kaç saatte pişse (tıpkı hünkar beğendi de olduğu gibi) çok daha lezzetli olur ama zamanı az damak tadı geniş hanımlar için böylesi de denenmeye değer :)) İşte tarif :


Malzemeler :

Et sote için :
1 kg dana kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar

Püre için:
7-8 tane orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
½ su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı :

Kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.
Başka bir tencerede patatesleri de (kabuklu bir şekilde) yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi sıvı yağda kavuralım.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Salçayı,baharatları,domatesi ve haşladığımız eti , soğanı ve biberi kavurduğumuz tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.
Hiç su ilave etmeden,kısık ateşte, tüm malzemeler iyice karışana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edelim.
Püreyi hazırlamak içinse; haşladığımız patatesleri soyalım ve robottan geçirelim.
Bir tencereye tereyağını koyup eritelim, içine patatesleri ilave edelim ve bir kaç dakika karıştıralım.
Azar azar sütü ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
Süt ile patates tamamen birbirine karışınca, yani tencere de sütü göremez duruma gelince kaşar peynirini ekleyelim.
Karıştırarak peynirin patatesle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
Servis tabağına püre ve et soteden istediğimiz miktarlarda yan yana koyup servis yapalım.
Afiyet olsun.

2 Ocak 2008 Çarşamba

KİTCHEN AİD'LE KIYMALI GÖZLEME

Yeni bir yıla daha mutluluk içinde umutlar,hayaller,beklentilerle başladık.Umarım yeni yıl hepimize tüm istediklerimizi getirir. Bana birini getirdi bile :))) Aşağıda fotografını görmüş olduğunuz kitchen aidi eşim bana yılbaşı hediyesi olarak aldı. Hem de öyle titiz çalışmış ki; paket eve gelene kadar bana hediye aldığını bile anlamadım :)) Canım yaa, bir kaç ay önce geçmişti kitchen aidin konusu ve üzerinde çok da durmamıştık,araştırıp alacağı ve bana böyle bi sürpriz yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam :)) Yalnız hediyemi alırken bir küçük şartla aldım; hergün yeni bir şey yapılacak kitchen aidle :))



İlkini hemen yaptım bile : Kıymalı gözleme. Zaten kıymasını hazırlamış olduğum için ilk denememiz gözleme oldu. Hamurunu kitchen aidle yoğurdum. Hamur yoğurarak deşarj olan hanımlara cazip gelmeyecek ama ben çok rahat ettim :)) Hamur tarifini tekrar vermiyorum, patatesli gözlemedeki tarifi kullandım. İçi içinse,
300 gram kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
kullandım. Soğanı sıvı yağda kavurup kıymayı ekledim,kıyma piştikten sonra baharatları ekleyip ocaktan aldım ve ılıdıktan sonra gözlemede kullandım. Yapım aşamalarını patatesli gözleme tarifinden takip edebilirsiniz. Afiyet olsun.