Esoşum geçen gün,yazdan derin dondurucuya koyduğumuz patlıcanlardan karnıyarık yapmış, hem fırın kabında kalan boşlukları doldurmak hem de artan harcı değerlendirmek için de bu güzel yemeği yapmıştı. Adı ne olmalı diye epeyce düşündüm,laf aramızda tarifin gerçek sahibi Esra'ya da hiç sormadım :)) Patatesyarık, patates dolması diye karar vermeye çalışırken bu isim aklıma geldi, sanırım yakıştı da :)) Hem lezzetli hem sunumu değişik, denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda...
Malzemeler :
5 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
7 yemek kaşığı kıyma
Tuz ve çeşitli baharatlar
Yapılışı :
İlk olarak iç malzememizi hazırlayalım.
5 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
7 yemek kaşığı kıyma
Tuz ve çeşitli baharatlar
Yapılışı :
İlk olarak iç malzememizi hazırlayalım.
Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Pişmesine yakın rendelediğimiz domatesi,salçayı,tuzu ve dilediğimiz baharatları ilave edip ocaktan alalım.
Diğer tarafta patatesleri soyalım, uzunlamasına ikiye keselim ve içlerini oyalım.
Bu şekilde hazırladığımız patatesleri içlerini doldurana kadar, tuzlu su dolu bir kabın içinde bekletelim. Böylelikle kararmasını önlemiş oluruz.
Tüm patatesleri hazırladıktan sonra hazırladığımız içle doldurup, bir fırın kabına yerleştirelim.
Bir kasede 1 tatlı kaşığı salça ile bir su bardağı ılık suyu karıştırıp, fırın kabının kenarından akıtalım.
200C fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Bu sürenin sonunda patateslerin üzerine kaşar rendesini serpiştirip,kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 5 dakika daha fırında tutalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not : Pişme süresi patatesin cinsine göre değişeceğinden, 25. dakikadan sonra bir çatal ya da bıçak batırarak patatesin yumuşaklığını kontrol ederek, pişirmeyi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında yemeğin suyu çok azalırsa çay bardağı ölçüsü ile sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Not : Pişme süresi patatesin cinsine göre değişeceğinden, 25. dakikadan sonra bir çatal ya da bıçak batırarak patatesin yumuşaklığını kontrol ederek, pişirmeyi sonlandırabilirsiniz. Ayrıca pişirme sırasında yemeğin suyu çok azalırsa çay bardağı ölçüsü ile sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
7 yorum:
adıda kendi kadar güzel....
zaten patates en sevdiğim sebzelerden biri...
bu haliylede nefis görünüyor...
ellerine sağlık....
öpüyorum seni canım....
Merhaba,
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Benim de sık yaptığım ve sevdiğim bir yemek.
sevgiler....
Sevgili Elif,
Patatesin hertürünü severim..Bunu hiç yapmadım ama..Denemem lazım çünkü çok şık duruyor,
Ellerine sağlık
Merhabalar
Ne güzel bir blog, ne güzel tarifler....
Ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için teşekkür ediyorum, her zaman görüşmek dileği ile sevgiler.....
merhaba ne güzel bir kayık olmuş :-) bayıldım...
canım nefıs gorunuyor cok guzel olmus. tarıflerın hepsı harıka ellerıne saglık sevgılerımle...
patatesle ilgili her lezzete açığım her daim tüketmek isterim:)
akşam cnn de mehmet yaşinin programını gördüm dersi 2 dak.lığına boşladım baktım ve patates kaygana yaptılar üfff nefisti akşam akşam:)))
seninkilerde nefis duruyor,harika olmuşlar ellerine sağlık.
bu arada izninle seyrimdesin.
Yorum Gönder