Arpacık soğanına bayılıyorum. Minik minik ve çok lezzetliler.Hem göze hem damağa hitap ediyorlar. Diğer soğanlar kadar acı olmadığından pişmemiş hali bile mideyi rahatsız etmiyor. Esra bazen zeytin yağlı baharatlı bir sos karışımıyla fırında kızartmasını yapıyor arpacık soğanın ve salata niyetine yiyoruz :)) Burdan hareketle nohutu pek de sevmeyen ya da kendi deyimiyle tercih etmeyen eşime, bu şekilde pişirirsem nohutu sevdirebileceğimi düşündüm pardon tercih ettirebileceğimi :)) Düşündüğüm gibi de oldu.Her ne kadar "nohutu az eti bol olsun" diye tembihlemiş olsa da üst üste iki tabak yemesi beni çok mutlu etti. Eğer sizin de nohutla arası iyi olmayan aile fertleriniz varsa,buyrun tarife ;
Malzemeler :
2 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
20 tane kadar arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve isteğe gre diğer baharatlar
Yapılışı :
Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
Eğer mümkünse pişme anına kadar bir kaç kez suyunu değiştirelim.
Bir gece boyunca ıslanan nohutları düdüklü tencereye alalım.
Üzerini 4-5 cm geçecek kadar ılık su koyup haşlayalım.
Bu süre nohuttan nohuta değişmekle beraber en az 30-35 dakikadır.
Benim kullandığım nohut 45 dakikada ancak haşlanıyor. Normal tencerede günlerce sürer sanırım :))
Nohutları haşlama işini bir gün önceden de yapabilirsiniz. Haşladığınız nohuları buzdolabında bekletirseniz hiç bir sorun yaşamazsınız.
Gene aynı şekilde nohutu biraz fazla haşlayıp, fazlasını derin dondurcuya koyarak daha sonra pilav ya da salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Nohutlarımız haşlanmaya devam ederken ya da hazır olunca bir tencereye kuşbaşı eti koyalım.
Et suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu tamamen çekince sıvı yağı ve arpacık soğanları koyalım.
2-3 dakika kavurup salçayı ilave edelim.
Daha sonra nohutu,tuzu ve dilediğimiz baharatları koyalım.
Nohutların üzerini örtecek kadar (yaklaşık 2 bardak) sıcak su koyup kısık ateşte yarım saat daha pişirelim.
Pişirme esnasında suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Daha sonra pilavla servis yapalım.
Afiyet olsun.
12 Ocak 2008 Cumartesi
ARPACIK SOĞANLI NOHUT YAHNİ
zaman: 12:52:00
kategori : Ana yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
canım merhaba,
nefis görunuyor ellerine sağlık. iyi hafta sonları. sevgilermle..
canım merhaba,
nefis görunuyor ellerine sağlık. iyi hafta sonları. sevgilermle..
elifcim bende pek severim arpacık soğanı helede pişmişi harika olur ellerine sağlık nuhutta pek güzel olmuş sevgiler hoşçakal
cok lezzetli olmus
nohut yemegini cok severim
ellerine saglik
mmm harika görünüyo nohut,bende arpacık soğansız pişirmem nohutu;ayrı bir lezzet kattığına inanıyorum.Ellerine sağlık elif..sevgiler..
ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor yemeğiniz.Ben de beklerim bloguma.Sevgiler...
ellerine sağlık görüntü nefis
Elif merhaba,
Nohut benimde en sevdiğim yemeklerden biridir. Çokda güzel pişirmişsin, görüntüden belli ellerine sağlık.Poğaçaları beğenmene çok memnun oldum. Tarifi İstersen tabiiki yayınlayabilirisin. Ben daha çok memenun olurum. Sevgilerimle....
elif selam demeden gitmeyeyim dedim bay
Yemeğin en can alıcı noktasıdır görüntüsü v kokusudur bence....Blogunuzu bloglar arası gezinirken buldum..Açıkcası çokta memnun odum doğrusu...Ellerine sağlık..Hepsi çok güzel gözüküyor....Sağlık ve afiyetle...Ziyaretlerime zevkle devam edeceğim....
Sevgili Banu,Melek,Sevim,Firuze,Saniye, İlker,Melek,Ufuk ve Hande ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
Yorum Gönder