12 Kasım 2007 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK KAVURMA


Bizde ıspanağın en çok sevilen hallerinden biridir bu yemek. Kış boyunca hemen hemen her hafta yapılır ve afiyetle yenilir.Siz de denemek istemez misiniz?

Malzemeler :

½ kg ıspanak
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta (kişi sayısı fazlaysa yarım kg ıspanak için 5 yumurtaya kadar kullanabilirsiniz)
Pul biber,tuz,karabiber

Yapılışı :

Ispanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Salçayı ve baharatları ekleyip bir kaç kez karıştıralım ve ıspanakları ekleyelim.
Hiç su ilave etmeden (ıspanaklar kendi suyunu salıyor) pişirelim.
Ispanaklar kavrulduktan sonra kaşıkla, kullanacağımız yumurta sayısı kadar oyuklar açalım ve yumurtaları bu oyuklara kıralım.
Üzerine pul biber serpip ağzını kapatıp yumurtalar katılaşana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

5 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik cnaimcim

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim, ben bu yemekten denemek isterim, cünkü cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik arkadasim. Acaba ben icine biraz da kiyma katabilirmiyim?

Selamlar ve öptüm..

elifin tarifleri dedi ki...

Nihan ve Kevser çok teşekkür ederim...
Kevsercim kıyma eklersen çok daha lezzetli olur eminim,bana da çok güzel bir fikir vermiş oldun :))

sevda dedi ki...

tarif için teşekkürler ama açıkçası boşluklar var ben ilk kez yemek yapıyorum, ıspanaklar kavrulduktan sonra demişsiniz ama kavrulmuşoldukları zaman nedir ben bilmiyorum yumurtalar ne kadar pişecek bilmiyorum, ocak kısık mı yüksek mi olacak bilmiyorum...

yine de teşekkürler

elif dedi ki...

Birazdan denicem tarifinizi çok güzel görünüyor :)