Balığın üzerine yenebilen öyle pek fazla tatlı yok galiba,ya da bilinçaltımızda tahin helvası balıkla o kadar özleştirilmiş ki;başka bir kombinasyon düşünemiyoruz :))
Daha önceden internette gezinirken balıktan sonra yemek için tahin helvalı tatlı tarifleri görmüştüm ama nerde gördüğümü hatırlayamadım.Araştırmak için de çok vaktim olmayınca doğaçlama birşeyler yapmaya karar verdim. Biz sonuçtan çok memnun kaldık. Yalnız posiyonları küçük tutmama rağmen, balığı biraz fazla kaçırdığımızdan sanırım, tatlılarımızı zor bitirdik.Siz dilerseniz aşağıdaki tariften oranlamalar yaparak porsiyonları küçültebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler (1 porsiyon için) :
2 kibrit kutusu büyüklüğünde sade tahin helvası
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Tahin helvesını çatalla ezip, limon suyuyla karıştıralım ve tatlıyı yapacağımız kabın dibine yerleştirelim.
Üzerine tahini ve pekmezi koyalım.
En üste fındığı serpiştirelim. 180C ye ısıtılmış dırında 12-15 dakika pişirelim.
Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
8 Kasım 2007 Perşembe
FIRINDA TAHİN HELVALI TATLI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
tam balığın üzerine ne iyi gitti bu tarif
sevgiler
muge
:)) afiyet olsun MÜgecim
ellerine sağlık hariha yapmışsın.Bende balık yedim bugün
bu tatlıda pek güzel oldu.
sevgiler
Elif,
Dun aksam firinda tahin helvasi krizine girmistik ve senin siteni boylece kesfettim. Tarif cok basarili oldu, eline saglik.
Bu arada hemen bir soru sorayim, tahin ve pekmezi karistirip mi dokuyorsun tahin helvasinin uzerine yoksa karistirmadan mi?
Siteme ekledim senin linkini.
Sevgiler,
Yelda
Sevgili Yelda,
tatlıyı beğenmenize çok sevindim. Ben tahini ve pekmezi karıştırmadan ayrı ayrı koyuyorum ama karıştırılarak da konsa güzel olur sanırım.
Ben de senin blogunu ziyaret etmek ve linklerime eklemek istedim ama isminin üstüne tıkladığımda bloguna ulaşamıyorum. Umarım tekrar döner, bu cevabımı okur ve blogunun adresini bırakırsın.
Sevgiler...
Yorum Gönder