17 Haziran 2008 Salı

ANNEMİN SABLE BİSKÜVİSİ



Annemin küçüklüğümüzde en sık yaptığı kurabiyelerdi bunlar. Sanırım bizim yaş grubumuzun için "sable bisküvi"nin yeri apayrıdır. Anneciğim sağolsun, nöbet için yapıp göndermişti. Yediğimde aldığım tat öyle yoğunduki, rejimde kaçamak yapmanın vicdan azabını bile bastırdı. Siz de geçmişe küçük bi yolculuk yapmak isterseniz, sable bisküvi ve yanında da sütten iyisi olmaz heralde :))


Malzemeler :
250 gram margarin ya da tereyağı
20 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için fındık ve pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtaların akları ile sarısını ayıralım.
Aklarını üzeine sürmek için ayıralım.
Yumurta sarısına pudra şekerini ilave edip iyice karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer tüm malzemleri ilave edip iyice yoğuralım.
Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 20 dakika dinlendirelim.
Daha sonra hamuru merdane tardımıyla yarım santimetre kalınlığında açalım.
Bardakla ya da istediğimiz herhangi bir kalıp yardımıyla keselim.
Üzerlerine dövülmüş fındık serpiştirelim.
Yağlı kagıt serilmiş fırın tepsisine dizip 150C de 12 dakika pişirelim.
Ilık hale gelince pudra şekeri serpiştirelim.
Çayımızla, sütümüzle yiyelim :))
Afiyet olsun.

7 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sable bisküvinin ne olduğunu çok merak ettim, anneme soracağım.. Ellerine sağlık Elif'cim, süte eşlik eden kurabiyelere bayılırım..

sevgi dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.Tarifi de mükemmel vermişsin.Canım çekti ben de yapacağım. :)

egeli dedi ki...

ANNECİĞİNİN VE SENİN ELLERİNİZE SAĞLIK...MMMMHHHH MİS GİBİ OLMUŞ...SEVGİLER

Melek* dedi ki...

ellerine sağlık annecikler çok güzel yaparlar zaten veya çocuklara tadları hep güzel gelmiştir. seninde ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba tarif cok guzel gorunuyor. Yumurta aklarini hangi asamada nasil suruyoruz?

elifin tarifleri dedi ki...

Kusura bakmayın, eksik olmuş...
Yumurta akı hamur kalıpla şekillendirdikten sonra, fındık serpilmeden önce sürülecek.
Afiyet olsun :))

Melike dedi ki...

Benim anneannem de aynisini yapardi. Klasik sable tarifi derdi annem hep oyleymis :) Yanliz o yumurtanin tamamini koyardi icine ve sekerle yumurtayi onden cirpmazdi, kolayina gidiyormus herhalde :) Kesinlikle Yayla kullanirdi bir de.