Bu güzel pasta Oyadan. Tam da çilek mevsiminde, hafif ve serinleten bir tat arayanlar için...
Malzemeler :
20-25 adet çilek
1 paket petit beurre bisküvi
1 adet çilekli crem ole ve ambalajında belirtildiği kadar süt
500 ml süt
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
80 gram beyaz çikolata
25 gram margarin
1/2 su bardağı toz şeker
Çilekli jöle ve su
Çilekli süt
Yapılışı :
İlk olarak bir borcama bisküvilerimizi 2 sıra olarak dizelim. Bir miktar çilekli sütle ıslatalım.
Daha sonra kremamızı hazırlayalım. Bunun için sütün içine un, nişasta ve toz şekeri koyup karıştıralım. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ve margarini ekleyip, eriyince ocaktan alalım.
Kremamız sogurken crem oleyi ambalajında beirtildiği gibi hazırlayalım.
Hazırladığımız crem oleyi bisküvilerin üzerine dökelim.
Bir ya da 2 sıra daha bisküvi dizip kremayı bisküvilerin üzerine dökelim.
Ambalajında belirtildiği şekilde jöleyi hazırlayalım.
Çileklerin altlarını bıçakla düzeltip, boyuna ortadan ikiye keselim. Çilekleri kremaya gömülecek şekilde pastamızın üzerine dizelim. Eğer bastırarak dizmezsek jöleyi döktüğümüz zaman yüzmeye başlarlar :))
Hazırladığımız jöleyi de en üste döküp soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletelim ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Elig'cim bu serin pasta nefis görünüyor :))
18 Mayısta burada olmana çok sevindim çokkk :))) Bekliyoruz...
Yorum Gönder