28 Mayıs 2008 Çarşamba

PRATİK KOL BÖREĞİ



Pratik ve lezzetli bir kol böreği tarifi. Bizde de sık sık yapılan böreğin tarifi Oya'dan...

Malzemeler :

6 adet yufka
4-5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
100 gram kıyma
1 orta boy biber
Pul biber, karabiber, tuz
Sıvı yağ ve su
Üzeri için 1 adet yumurta

Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp küçük küçük doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım ve patatesleri ekleyelim.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
Karıştırarak birkaç dakika ocakta tutalım.
Yufkaları üstüste açalım.
Her bir kaına 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı su koyup fırçayla güzelce sürelim.
Püf noktası yağdan ve sudan kaçmamak, bunları az kullandığımızda çok yavan bir börek olabiliyor.
Patatesli harcımızdan koyup, rulo şeklinde saralım.
Sardığımız yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Üzerine 1 adet yumurtayı çırpıp sürelim..
Önceden ısıtılmış fırında 180C de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: