12 Mayıs 2008 Pazartesi

ÇİLEKLİ PRATİK KUBBE PASTA


Aslında çok klasik bir tarif, bloga koymam uygun olur mu olmaz mı diye de epeyce tereddüt ettim. Ama klasik de olsa, fikir verebilir diye düşündüm. En pratiğinden şık bir pasta yapmak gerektiğinde imdadınıza yetişecek bir tarif. Ancak bir püf noktası var ki; ben onu yaptıktan sonra farkettim. Çilek krem şantiden ağır oldugu için, ilk kata (yani ters çevirdiğinizde en üste gelen kata) çilek koymak pek doğru bir yaklaşım değildi. Çilekler krem şantinin üzerine yıkıldı ve fotograftada görüldüğü gibi kat kat yerine karışık bir görünüm oldu. Bence çileği sadece en sıraya bütün bütün koymak daha şık bir görüntü oluşturacaktır. Tecrübeyle sabittir :)) Afiyet olsun.

Malzemeler :

20-25 adet çilek
1 adet hazır pandispanya (2 kat)
1 paket krem şanti
1 paket çilekli krem şanti
3 su bardağı soğuk süt

Yapılışı :

Kremşantileri ayrı ayrı birer bardak sütle hazırlayalım.
Kubbe şeklindeki bir kabı (kaseyi) sterç filmle kaplayalım.
Bu kabın üst genişliği (ağız genişliği) pandispanyamızın genişliği kadar olmalıdır.
Streç filmin üzerini beyaz renkli krem şantiyle ince bir şekilde kaplayalım.
Pandispanyanın bir katını kasenin içine kasenin şeklini alacak şekilde yerleştirelim.
Bunu yaparken pandispanya kırılacaktır, dert etmeyin.
Daha sonra yarım su bardağı sütle pandispanyayı ıslatalım.
Çilekleri küçük küçük doğrayıp pandispanyanın üzerine bir kat yerleştirelim.
Kalan beyaz renkli krem şantiyi çileklerin üzerine yerleştirelim.
Çilekli krem şantiden 1 su bardağı ayırıp kalanını beyaz renkli krem şantinin üzerine yayalım.
Bir sıra daha çilek dilimi koyup pandispanyanın diğer katını üzerine kapatalım.
Kalan yarım su bardağı sütle ıslatalım.
Pastayı tamamen streç filmle sarıp buzdolabına koyalım.
En az bir gece buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün streç filmi çıkarıp kalan krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
Dilediğimiz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.



8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, süper görünüyor, ellerine sağlık.. Çileklerin karışmış olmasına hiç üzülme, bu haliyle de iştahımı kabarttı.. Kestiğin dilimi ben alabilir miyim?

EMİNE dedi ki...

Gerçekten çok pratik ve güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.En kısa zamanda deneyeceğim.

papatya68 dedi ki...

elif'ciğim benim bloğumdaki logonun üzerine tıkla çıkıyor oradan da alabilirsin sevgiler canım tarifini bekliyorum

kizilciksurubu dedi ki...

Cok harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

kirazdünyası dedi ki...

gerçekten çok güzel gözüküyor şimdi keşke bir dilim olsaydı :)
ellerine sağlık...

deryadanlezzetler dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 23
http://porselendemlik.blogcu.com ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.

Akşamüstü sohbetine gelen dostlara
Hanımlarla yapılan günlere
Beş çayına gelen misafirlere
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

12 Mayıs 2008 (pazartesi) , 25 Mayıs 2008 (pazar)
tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 23
http://www.deryadanlezzetler.com arkadaşımızda düzenlenecektir..
Tüm blogcu arkadaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz..

22, etkinliğimize harika bir ev sahipliği yapan
http://fatostuncay.blogcu.com/ arkadaşımıza ve
tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler ediyoruz..
Sevgilerimizle..

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
Yayına Hazırlayanlar
http://nasibim.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
Sorumlu Müdür
http://selmahlc.blogcu.com
Grafik Tasarım Düzenleme
Yağmur İpar

Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken tek şey:

Adınızı
Sitenizin adresini
Dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
Tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır.

Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

sarımutfak dedi ki...

çilekli tarifleri severim zamanı gelmişken bol bol yemeli değilmi?
ellerine sağlık pastan harika olmuş cnm
sevgilerimle

capankizimutfakta dedi ki...

ay cok lezzetli duruyor, orda duracagina midemde dursa ne olurki ????