Bu hardallı tavuk tarifini Esra'nın işyerinden arkadaşı Nurhayat Hanım'dan aldık.
Çok az yağda pişiyor olması ve kızartılmasına rağmen yumuşacık kalması çok hoşumuza gitti. Bir de baharata düşkün olunca bu tarif favori tavuk tarifimiz oldu. Tavukseverler ve bizim gibi pratikliği yüzünden sık sık tavuk pişirenler bir de bu tarifle deneyin...
Malzemeler (4 kişilik) :
4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş, rulo göğüs diye satılanlardan)
2 yemek kaşığı hardal
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı :
Her bi tavuk göğsünü 2-3 parçaya bölelim.
Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
Hardal, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
Bu karışımın içine tavuk parçalarını koyup, her tarafının sosla temas etmesini sağlayalım.
Tavukları sosun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Bu sürenin sonunda teflon tavaya alıp birkaç dakika harlı ocakta tutalım.
Daha sonra ocağın altını kısıp tavanın ağzını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar, arasıra çevirerek her iki tarafını da pişirelim.
Afiyet olsun.
4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş, rulo göğüs diye satılanlardan)
2 yemek kaşığı hardal
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı :
Her bi tavuk göğsünü 2-3 parçaya bölelim.
Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
Hardal, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
Bu karışımın içine tavuk parçalarını koyup, her tarafının sosla temas etmesini sağlayalım.
Tavukları sosun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Bu sürenin sonunda teflon tavaya alıp birkaç dakika harlı ocakta tutalım.
Daha sonra ocağın altını kısıp tavanın ağzını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar, arasıra çevirerek her iki tarafını da pişirelim.
Afiyet olsun.
5 yorum:
tavuk gögüsü bizim evde cok tüketiliyor
cok lezzetli olmus
ellerine saglik
Sevgili Elif, hardallı denemedim hiç tavuğu, fakat senin ki o kadar güzel görünüyor ki, denemeye karar verdim :) Ellerine sağlık..
ELİFCİM TEŞEKKÜR EDERİM ZİYARETİN İÇİN,TAVUĞU VE HARDALI ÇOK SEVERİM ,EMİNİM İKİSİ BİR ARADA NEFİS OLMUŞTUR ,ELLERİNE SAĞLIK.CANIM ,BENİM İSMİM DİLEK DEĞİL,''MÜBECCEL'' ,O KADAR ÇOK BLOGGER ARKADAŞ VARKİ BENDE İSMİNLERİ BAZEN KARIŞTIRIYORUM...SEVGİLER.
Elif'ciğimmm,
Hardalın o kendine has aromasına bayılırım, hele tavukla birleşince çok daha güzel oluyor bence.....
Ellerine sağlık canım benim,
Sımsıcak sevgiler.....
ELİF'CİM SAKIN MAHCUP OLMA ,İSİM KARIŞIKLIĞI HERKESDE OLUYOR.BAK BEN DE ÜZÜLDÜM YA ŞİMDİ...KEŞKE DEMESEYDİM BİR ŞEY...SENİN DE ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN ...SEVGİLER
Yorum Gönder