7 Nisan 2008 Pazartesi

OTLU POĞAÇA



Aslında bir kabartma tozu ambalajının üzerindeki tarifi yapmak için işe koyulmuştum ama malzeme listesi gözüme çok fakir göründü. Yoğurtlu poğaçaları sevdiğim için yoğurt ve poğaçaya gevrek bi hal verdiği için de sirke ekledim. Pul biber, nane derken malzeme listesi genişleyip durdu ve ortaya bu poğaçalar çıktı. Fırından çıktığında da bir kaç gün sonra da hala çok lezzetliydiler. Eğer baharat tadını özellikle de dere otu aromasını seviyorsanız, mutlaka deneyin derim. Şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler :

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
50 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
250 gram beyaz peynir (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz (peynir tuzluysa kullanılmayabilir)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Alabildiği kadar un ( 4 su bardağından biraz fazla)
Üzeri için haşhaş tohumu, susam ya da çörek otu
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı :

Terayağını eritelim ve soğumaya bırakalım.
Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayıralım, diğerini ve sarısını ayırdığımızın akını hamur yoğuracağımız kaba alalım.
Süt ve un hariç diğer tüm malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Unu azar azar eleyerek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ilave edelim.
Güzelce yoğuralım.
Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar koparp yuvarlak şekiller verelim (kurabiye gibi ama biraz daha büyük).
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Ayırdığımız yumurta sarısına 2 yemek kaşığı sütü ilave edip poğaçalarımızın üzerine sürelim.
Haşhaş tohumu, susam ya da çörek otu ile süsleyip 180C de 35 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

selam merhabalar blogunuzu yeni keşfettim.çok güzel tarifleriniz var arkadaş listeme ekledim.umarım görüşürüzsevgiyle kalın...

www.mutfakgunesi.blogcu.com

cincinsfikirli dedi ki...

ŞEKERİM, otlu poğaça nefis, hep yapmak istiyorum ama esas aşağıdaki fındıklı pudingin tarifini not aldım..herşey nefis ellerine sağlık..