4 Nisan 2008 Cuma

DOMATES SOSLU TAVUK




Her ne kadar kuş gribi korkusuyla bir süre evlerimize girmemiş olsa da sanırım tavugu sevmeyen yoktur. Tavuklu yemekler hem pratikliği hem lezzetli oluşu hem de kırmızı ete göre daha zararsız olması ile mutfaklarımızın vazgeçilmezi.
Bu yemek de işten yorgun argın gelip, çabucak güzel birşeyler hazırlamak isteyen hanımlar için ideal. Yanında da bol yeşillik ve pilavla tabiki. Ayrıca çok az yağda kızardığı için de sağlıklı ( hatta o yağı da koymasanız bile olur).
Tavuk eti kızartıldıktan sonra çabuk kurur ve sertleşir. Domates sosla birlikte servis ederek bunun da önüne geçmiş oluyoruz. Sosun içine dilerseniz maydanoz, dereotu ya da fesleğen de koyabilirsiniz.

Malzemeler :

4 adet tavuk rulo göğüs
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 adet domates
3 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı :

Tavuk göğüslerinin her birini 3-4 parçaya keselim.
Eger rulo göğüs kullanmayacaksanız tavuk parçalarını iyice inceltmeniz gerekir.
Daha sonra tavuk parçalarını bir kaba alıp üzerine tuz ve baharatları ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
Tavanın tüm tabanını bu yağla tıpkı tepsi yağlar gibi yağlayalım.
Hazırladığımız tavukları tavaya koyup kısık ateşte içini çeke çeke, arkalı önlü kızartalım.
Tavuklar kızarırken domatesleri rendeleyelim ve sarımsakları soyup küçük küçük doğrayalım.
2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya koyup domatesleri ve sarımsağı ilave edelim.
Tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişirelim.
Tavuklar da kızarınca , servis tabağına alıp üzerine sosumuzdan dökelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: