Aslinda yemegin adini epeyce dusundum. "Fakir Kebap" diyecektim çünkü normalde içinde patates ve biber de olmalıydı. Fakat daha sonra içinde et olan bir yemeğe fakir demek haksızlık gibi geldi bana :)) Evde patates ve biber olmadığını eti ocağa koyduktan sonra farkettiğim için böyle umduğumdan biraz farklı bir yemek çıktı ortaya ama tadını çok sevdik. Ben kızartılarak yapılan patlıcan yemeklerini biraz ağır bulurum aslında ama bu yemek benzerlerine göre çok hafifti. Sanırım bunu patlıcanların fazla yağını kağıt havluya emdirerek ve soğanları kavururken çok az yağ kullanarak sağladım. Umarım siz de bizim kadar beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler :
4 adet patlıcan
500 gram kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
2 adet domates
Sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber
1tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı :
Kuşbaşı doğranmış eti düdüklü tencereye alalım.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip 25 dakika pişirelim.
Bu arada patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayalım.
Bir tavaya sıvı yağ koyup patlıcanları bu yağda kızartalım.
Bir kağıt havlu üzerine alıp yağın fazlasını emdirelim.
Soğanları yemeklik doğrayalım. 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
Salçayı ve baharatları ilave edelim.
Eti ve patlıcanı ekleyip karıştıralım.
Rendelediğimiz domatesleri de ilave edip, 1 su bardağı sıcak su koyalım.
Zaten tüm malzemeler pişmiş oldugundan 10 dakika kadar kısık ateşte tutup ocaktan alalım.
Pilav ve yoğurtla servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not : Eger vaktiniz varsa ya da düdüklü tencere kullanmak istemezseniz, eti normal tencerede kavurup daha sonra sıvı yağ ve soğanları ekleyebilirsiniz. Soğanlar da pişince patlıcanı ve domatesi ekleyip, tuz ve baharatını ayarlayıp,su ilave edip gene aynı süre pişrebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder