26 Şubat 2009 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE



Malzemeler:

1 kg kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
Karabiber, pul biber, tuz, kuru nane, kimyon
Yarım demet maydanoz
5-6 yemek kaşığı galeta unu
4 adet orta boy patates
3 adet çarliston biber
3 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı :

İlk olarak köftemizi hazırlayalım.
Bunun için soğanları soyup rondodan geçirelim.
Kıymayla soğanları bir kaba alıp dilediğimiz ölçüde dilediğimiz baharatları ve tuzu ekleyelim.
Maydanozu ince ince kıyıp harca ekleyelim.
Güzelce yoğuralım ve kabı streç filmle sarıp, dolaba kaldıralım.
Köfte harcını en az bir saat dolapta dinlendirelim.
Sonra çıkarıp yeniden yoğuralım.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle oval şekilli köfteler hazırlayalım.
Daha sonra patatesleri soyalım ve halka halka doğrayalım.
Biberleri de temizleyip ortadan ikiye keserek iki şerit elde edelim. Şeritleri de kendi içinde 4-5 parçaya keselim.
Bir dırın kabına sırasıyla bir köfte, bir patates, bir kırmızı biber, bir köfte, bir patates, bir yeşil biber şeklinde sırt sırta dizelim.
Dilerseniz patatesini ya da biberini daha çok koyabilirsiniz.
Yemeğimizi fırın kabına bu şekilde hazırladıktan sonra, bir başka kapta salça ve suyu karıştıralım.
İçine 1 çay kaşığı tuzu, 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sıvı yağı karıştıralım.
Hazırladığımız bu karışımı yemeğimizin üzerine gezdirelim.
Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, 200 C lik fırında 55 dakika pişirelim.
Aluminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirip, fırından alalım, servis yapalım.
Afiyet olsun.




7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Gecenin bu vaktinde iştahımı açtı Köfte en sevdiğim yemektir ahh ah olsa şimdi :)
Ayrıca...
"Etkinliğime buyurun"
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

FİLİZ'CE dedi ki...

ellerine sağlık..çok iştah kabartıcı bişey olmuş..enfess.sevgiler.filiz..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Adeta tablo gibi olmuş, ellerine sağlık sevgili Elif..

biri dedi ki...

çok güzel görünüyo elinize sağlık

Çiğdem dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Bu akşam eşime deniycem.Yeni evliyim internetten bakarak yapıyorum yemekleri.Dün de kaşarlı tavuk sarmayı denedim çok güzel oldu:)
Teşşekkür ederim tarifleriniz için

Ergül dedi ki...

Merhaba, tarif çok güzel görünüyor, denemek istiyorum fakat malzeme listesindeki galete ununu yemeği hazırlarken nerede kullandığınızı belirtmemişsiniz.Hemen denemek için cevabınızı bekliyorum. Şimdiden cevap için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.

elifin tarifleri dedi ki...

Çok özür diliyorum. Galeta ununu diğer malzemelerle birlikte köfte harcına ekliyoruz. Böylece köfte dağılmadan pişiyor. Şimdiden afiyet olsun.