Son zamanların en çok konuşulan programlarından biri Yemekteyiz bizi de etkisi altın aldı. Ama bir çoğunun yaptığı gibi, tartışmalardan ve eleştirilerdan keyif aldığım için değil bir yemek programından bilmediğim neyi öğrenebilirim diye izliyorum. Bu tatlıyı da bu programa katılan bir yarışmacı yapmıştı. Genelde sert ve çoğu zaman anlamsız eleştirilerin yapıldıgı bir programda övgüler alan bir tarifi mutlaka denemem lazım diye düşündüm. Sonuçta umduğumuz gibi çok lezzetli bir tatlı ortaya çıktı. Tek başına bile çok lezzetli olan o kadar malzemeyi biraraya getirmek bomba gibi bir tatlı yaratır di mi :))
Tarifte orjinaline sadık kalmaya çalıştım ama frambuaz bulamadığım için yerine dondurucumda bekleyen vişneleri kullandım. Bir de çikolatalı sosun şekersiz acımsı bir tadı olacağını düşündüğümden şeker ilavesi yaptım. Tam 8 adet kup elde ettim bu tarifle. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
750 ml süt
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
6 adet halley
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ su bardağı dondurulmuş vişne
Çikolatalı sos için :
750 ml süt
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
6 adet halley
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ su bardağı dondurulmuş vişne
Çikolatalı sos için :
½ litre süt
50 gram kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı :
750 ml sütün içine toz pudingi ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
Puding kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Pudingi soğurken kabuk tutmaması için ara sıra karıştıralım.
Yarım litre süte, kakao ve toz şekeri ekleyip ocağa koyalım.
Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Daha sonra soğuması için ocaktan alalım ve kabuk tutmaması için sık sık karıştıralım.
Bir başka kapta, 1 su bardağı sopuk sütle krem şantiyi çırpalım.
Halleyleri küp küp doğrayalım. Bir halleyi 20-25 parçaya bölelim.
Puding iyice soğuduktan sonra krem şantiye ekleyip, mikserde kısa süreli karıştıralım.
İçine ceviz, halley parçaları ve vişneleri de ekleyip, kaşıkla şöyle bir karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı kuplara koyalım.
Tatlımızın üzerini hazırladığımız çikolata sosuyla süsleyip buzdolabına kaldıralım.
En az 2-3 saat beklettikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Ben de izliyorum yemekteyizi bu tarifi de gördüm.Bir müzik öğretmeni yapmıştı .Yanılmıyorsam.Tarifin bu şekilde burada yayınlanması daha güzel olmuş.
ımmm nefis görünüyor denemek lazım
bende senin gibi değişik bir şey öğrenirmiyim diye seyrediyorum
ellerine sağlık
tarif için teşekkürler. benim anlamadığım çikolata sosu kaynatılarak mı yapılıyo.cvp yazarsanız memnun olurum teşekkürler
nefis görünüyor
ellerine saglik canim
Ben de ilginiz için teşekkür ederim. Evet çikolata sos kaynatılarak hazırlanıyor. Süt, toz şeker ve kakaoyu bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyorsunuz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğutuyorsunuz ve soğuk olarak kullanıyorsunuz.
halleylerimi aldım yapıyorum şimdi tekrar teşekkürler.
Umarım beğenirsiniz, afiyet olsun...
Merhabalar,
İlk defa uğruyorum blogunuza, çok güzel bir blog, linklerime ekledim hemen.
Ellerinize sağlık,
tatlınız da pek leziz olmuş,
sevgilerimle
Merhaba arkadaşım. Yemekteyiz programını ben de izliyorum. Ve bu prens tatlısının güzel olabileceğini düşünmüştüm. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim. Bir de şu kavala kurabiyesini daha önce de duymuştum. O da nefis görünüyor. Onu da denemek istiyorum. Ben de beklerim. Sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bende denicem
Çok güzel bir tarif, sayfanızı ilgiyle takip ediyorum.
Başarılarınızın devamını dilerim.
yemek tarifleriniz çok güzel.
Yorum Gönder