Dr.Oetker krem şanti ambalajının arkasındaki bu tarifi çok uzun zamandır denemek istiyordum. Geçen gün yapmak için tarif defterimi açtığımda tarifi not etmediği görünce hayal kırıklığına uğradım ama ambalajı öylece defterin arasına koydugumu görünce çok sevindim. Keke gelince; çok lezzetli, hafif ve yumuşacık bir kek oldu. Tek sorun pişme süresindeydi. Orjinal tarifte 25 dakika demesine rağmen benim kekim 50 dakikada pişti ve ben tarifi kendi tecrübelerime göre vermeyi uygun gördüm. Bence denemeye değer, alternatif bi tarif. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2.5 su bardağı un
1 paket
Kabartma tozu
Yapılışı :
Bir kapta krem şanti ve sütü çırparak hazır hale getirelim.
Başka bir kapta oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Düşük hızda çırpmaya devam ederken sırasıyla sıvı yağı, hazırladığımız krem şantiyi, cevizi ekleyelim.
En son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Hazırladığımız hamurumuzu yağlanmış bir kek kalıbına dökelim ve 175C de 45-50 dakika kadar ortasına (batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim.
Dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
6 yorum:
ben de denemistim bu keki, yumusak bir kivami oluyor, insanlarin nerden aklina geldi diye sasmistim :P
Aynen, ben de kimin aklına gelmiştir kek hamuruna krem şanti koymak diye düşündüm ilk gördüğümde :))
bende hala beyaz krem şanti arıyorum kekde yapılışını okuyunca farklı geldi ellerine sağlık
Elif'cim,
Ellerine sağlık kekin çok güzel gözüküyor. Evet tarifi ilginçmiş. Yiyenlere afiyet olsun.
slm
kekin harika ama ben alttaki tatlıyada bayıldım yaaaa
ellerine sağlık
öptüm cnm
iyi haftalar
ellerine sağlık elif bu keki ben de çok seviyorum..ceviz koymamıştım hiç.bir dahaya denemk istiyorum cevizli olarak sevgilerimle..
Yorum Gönder