19 Eylül 2007 Çarşamba

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE


Malzemeler :

1/2 kg kıyma

1 adet soğan

2 dilim bayat ekmek ici

Tuz,karabiber,pulbiber,kekik,kimyon ve isteğe gre diğer baharatlar

4 adet orta boy patates

2 su bardağı haşlanmış bezelye

2 adet domates

5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı sıcak su


Yapılışı :

Oncelikle kofteyi hazırlayalım.Bunun icin soğanı rendeleyelim ya da rondodan gecirelim.

Soğana kıyma,ekmek ici ve baharatları ekleyip yoğuralım.

Bir saat kadar dinlendirelim.

Diğer tarafta patatesleri kalın dilimler halinde doğrayalım ve bezelyeyi haşlayalım(konserve bezelye kullanacaksanız haşlamaya gerek olmaz,doğrudan kullanabilirsiniz).

Domatesleri de soyduktan sonra isteğe gore rendeleyerek ve ya ufak ufak doğrayarak kullanabilirsiniz.

Daha sonra hazırladığımız koftelikten ceviz buyukluğunde parcalar kopararak kofteler hazırlayalım.Dilediğiniz şekli verebilirsiniz;yassı,uzun,yuvarlak.

Kofteler hazır olunca bir fırın kabına patatesleri duzgun bir şekilde yerleştirelim,uzerine kofteleri koyalım.

Koftelerin uzerine de bezelye ve domatesi yerleştirelim.

Uzerine sıvı yağı gezdirerek koyalım ve bir kenarından sıcak suyu akıtalım.

200C de 30-35 dakika kadar pişirip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Not : Koftelerin kurumasını istemezseniz fırın kabınızın uzerini aluminyum folyo ile kapatıp pişirebilirsiniz. Kofteliği bir gun onceden hazırlayıp bekleterek de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: